Archiwum
Aktualności
Hotel z Pomysłem
Akademia Hotelarza
Konferencje
HT - Hotel Trends Poland&CEE
HIT - Hotel Investment Trends Poland&CEE
Reklama
Kontakt
PL
|
EN
GASTRONOMIA
GASTRONOMIA
Jak skomponować ofertę śniadaniową hotelu
2014-09-25
Śniadanie to najważniejszy posiłek – również w funkcjonowaniu hotelu. Bardzo często jest to jedyny kontakt gościa z hotelową gastronomią, a jeszcze częściej...
Okiem producentów... wędlin
2014-09-25
Ze względu na wskaźnik food cost stosowany w średniej i niższej klasy obiektach hotelowych, niestety obserwujemy brak zróżnicowania w serwowanych gościom...
Ergonomia bufetu
2014-09-25
Główne problemy, na jakie może się natknąć gość podczas śniadania w hotelu, to przede wszystkim produkty żywnościowe bardzo niskiej jakości oraz źle...
Śniadania w Polsce za 6,4 euro
2014-09-25
Według badania przeprowadzonego na zlecenie serwisu rezerwacyjnego HRS przez ARC Rynek i Opinia, śniadanie jest trzecim z kolei, po wygodnym łóżku i bezpłatnym WiFi w...
Kawa rano musi pobudzać
2014-09-25
Od kawy śniadaniowej, która stanowi rozpoczęcie dnia, goście oczekują głównie pobudzenia i zastrzyku energii. Niezbędny jest więc dobór dobrej jakościowo...
Kofeina i nie tylko
2014-09-25
Typowy gość hotelu, pomijając okres wakacji, to klient biznesowy; osoby, które załatwiają różnego rodzaju interesy, ale łączy je jedno – ciągły niedobór...
Okiem producentów... serów
2014-09-25
Śniadanie to jeden z kluczowych elementów, które pozostają w pamięci gości i dla których warto wrócić do konkretnego hotelu. Znam wiele miejsc, do których warto...
Menu Engineering - czyli o zasadach ustalania cen w gastronomii
2013-03-29
Od właściwego ustalenia cen sprzedażowych zależy „być albo nie być” hotelowej gastronomii, która ma fundamentalny wpływ na kondycję finansową całego hotelu...
Manager kontra (?) dostawca
2013-01-28
Gastronomia hotelowa to często twardy kawałek chleba dla hotelarzy, a wielu narzeka, że musi do niej dokładać (stąd rosnąca popularność hoteli ekonomicznych z...
Pożywne śniadanie dla hotelu
2012-09-28
czyli co zrobić, żeby gość był zadowolony ze śniadania, a hotelarz na tym nie tracił. Śniadanie to najważniejszy posiłek w hotelu. Tak twierdzą...
Posts navigation
Starsze wpisy
SPIS TREŚCI
PRENUMERATA PAPIEROWA
PRENUMERATA CYFROWA
RYNEK HOTELI
/
STR: styczeń udany dla hoteli miejskich, generalnie
RYNEK HOTELI
/
Problemy na rynku condo– kolejne „case’y”
RYNEK HOTELI
/
Arche wypłaciło w 2024 r. inwestorom 56 mln zł zysku
ZARZĄDZANIE I MARKETING
/
Check-in compliance – co to?
TECHNOLOGIE I WYPOSAŻENIE
/
Klucz do niezapomnianego doświadczenia gościa… luksusowa łazienka
W celu przypomnienia hasła prosimy o kontakt:
bok@pws-promedia.pl