Ster kuchni w hotelu Marriott objął nowy szef – Paweł Kałuski. Na pokładzie znalazł się również Krzysztof Tarabasz, ekspert kulinarny, odpowiedzialny za kreowanie nowych rozwiązań we wszystkich restauracjach hotelu.
Paweł Kałuski karierę w gastronomii rozpoczął w latach 90. w hotelu Victoria Intercontinental w Warszawie. Duży wpływ na jego gotowanie miały szkolenia u kucharzy z legendarnej hollywoodzkiej restauracji Spago, którzy szkolili personel restauracji Malibu, gdzie pracował. W 1998 r. został zwycięzcą dwóch prestiżowych konkursów: L’art de cuisine Martell i Toques Vertes Bonduelle. Między rokiem 2002 a 2006 pełnił obowiązki szefa kuchni w warszawskich hotelach Hyatt i Radisson SAS. Po latach spędzonych w sieciach hotelowych rozpoczął współpracę z Magdą Gessler, przygotowując otwarcie restauracji Ale Gloria!, Beluga i Czaj przy pl. Trzech Krzyży w Warszawie.
Następnie objął stanowisko szefa kuchni w Holiday Inn w Józefowie, a potem w kompleksie hotelowym Warszawianka w Jachrance. Krzysztof Tarabasz swoją karierę rozpoczął w 2008 r. w kuchni hotelu Hilton w Amsterdamie. Przez ostatnie pięć lat swoje kulinarne pasje realizował w 5-gwiazdkowym hotelu Okura Amsterdam, należącym do sieci The Leading Hotels of the World. Hotel Okura szczyci się trzema restauracjami nagrodzonymi przez przewodnik Michelin.
Paweł Kałuski karierę w gastronomii rozpoczął w latach 90. w hotelu Victoria Intercontinental w Warszawie. Duży wpływ na jego gotowanie miały szkolenia u kucharzy z legendarnej hollywoodzkiej restauracji Spago, którzy szkolili personel restauracji Malibu, gdzie pracował. W 1998 r. został zwycięzcą dwóch prestiżowych konkursów: L’art de cuisine Martell i Toques Vertes Bonduelle. Między rokiem 2002 a 2006 pełnił obowiązki szefa kuchni w warszawskich hotelach Hyatt i Radisson SAS. Po latach spędzonych w sieciach hotelowych rozpoczął współpracę z Magdą Gessler, przygotowując otwarcie restauracji Ale Gloria!, Beluga i Czaj przy pl. Trzech Krzyży w Warszawie.
Następnie objął stanowisko szefa kuchni w Holiday Inn w Józefowie, a potem w kompleksie hotelowym Warszawianka w Jachrance. Krzysztof Tarabasz swoją karierę rozpoczął w 2008 r. w kuchni hotelu Hilton w Amsterdamie. Przez ostatnie pięć lat swoje kulinarne pasje realizował w 5-gwiazdkowym hotelu Okura Amsterdam, należącym do sieci The Leading Hotels of the World. Hotel Okura szczyci się trzema restauracjami nagrodzonymi przez przewodnik Michelin.
Dodaj komentarz