W dniach od 19 do 21 listopada 2008 w Krakowie odbył się kompleks specjalistycznych imprez targowych, w skład którego wchodziły: 16. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA, 7. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, 6. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO.
Krakowska HORECA to targi postrzegane jako przede wszystkim impreza dla branży gastronomicznej. Nie zmienia to faktu, że licznie obecni są na nich producenci współpracujący z przemysłem noclegowym
Na połączonych imprezach swą ofertę zaprezentowało ponad 300 wystawców z Polski i zagranicy. Nowością tegorocznej edycji targów HORECA były pierwsze w Polsce Targi Oliwy, na których zaprezentowali się producenci oliwy i przetworów spożywczych z oliwek. Targi Oliwy stanowiły okazję do nauczenia się sztuki degustacji i rozpoznawania jakości oliwy ze względu na jej różnorakie walory smakowe, a także poznania tajników jej wytwarzania, odkrycia zalet dietetycznych, zdrowotnych oraz wykorzystania w gastronomii. Targom HORECA/GASTROFOOD towarzyszył trzydniowy Festiwal Kulinarny wraz z pokazami, konkursami kulinarnymi oraz barmańskimi.
Stoisko HOTELARZA...
Krakowska HORECA to targi postrzegane jako przede wszystkim impreza dla branży gastronomicznej. Nie zmienia to faktu, że licznie obecni są na nich producenci współpracujący z przemysłem noclegowym
Na połączonych imprezach swą ofertę zaprezentowało ponad 300 wystawców z Polski i zagranicy. Nowością tegorocznej edycji targów HORECA były pierwsze w Polsce Targi Oliwy, na których zaprezentowali się producenci oliwy i przetworów spożywczych z oliwek. Targi Oliwy stanowiły okazję do nauczenia się sztuki degustacji i rozpoznawania jakości oliwy ze względu na jej różnorakie walory smakowe, a także poznania tajników jej wytwarzania, odkrycia zalet dietetycznych, zdrowotnych oraz wykorzystania w gastronomii. Targom HORECA/GASTROFOOD towarzyszył trzydniowy Festiwal Kulinarny wraz z pokazami, konkursami kulinarnymi oraz barmańskimi.
Stoisko HOTELARZA...
Dodaj komentarz