We wrześniu planowane jest otwarcie 5-gwiazdkowewgo DoubleTree by Hilton Wrocław ze 189 pokojami. Dyrektorem generalnym hotelu został Niemiec Matthias Herd (na zdjęciu) związany z branżą hotelarską od blisko ćwierć wieku, a z siecią Hilton Worldwide przez ostatnie osiem lat.
Ostatnio kierował hotelem Hilton Vienna Plaza w Wiedniu, a wcześniej był dyrektorem ds. rozwoju biznesu w Hiltonie we Frankfurcie. W latach 1999–2008 związany był z siecią IHG, gdzie pracował m.in. jako kierownik rezerwacji w Inter-Continental Frankfurt, a później jako revenue manager i cluster director ds. revenue managementu w Crowne Plaza Wiesbaden, InterContinental Kolonia i InterContinental Dusseldorf. Karierę zaczynał w ArabellaSheraton Congress we Frankfurcie, a w wieku 23 lat został dyrektorem operacyjnym hotelu Heia Safari Ranch koło Johannesburga w RPA. Managerem operacyjnym DoubleTree by Hilton Wrocław jest Anna Wierus, która ostatnio pełniła funkcję zastępcy dyrektora generalnego Sofitel Wrocław, a wcześniej jako dyrektor generalna wprowadzała hotel ibis Styles Wrocław na rynek. Z branżą związana jest od 15 lat, pracowała m.in. w warszawskim Hiltonie jako manager ds. konferencji i bankietów. Karierę zaczynała we wrocławskim hotelu Dorint (który potem zmienił markę na Sofitel). Dyrektorem sprzedaży hotelu został Tymoteusz Staworzyński, wcześniej związany z wrocławskimi hotelami ibis Styles – jako kierownik działu sprzedaży i marketingu, Sofitel, Mercure i Platinum Palace. Dyrektorem finansowym jest Mateusz Kucharski, który poprzednio przez 13 lat pełnił funkcję kontrolera finansowego w Radisson Blu Wrocław, a kierownikiem personalnym – Katarzyna Wieczorek, która pracowała m.in. hotelach InterContinental Hotels Group jako HR manager. Funkcję koordynatora działań marketingowych objęła Justyna Adamiak, która wcześniej pracowała w Hilton London Tower Bridge, gdzie przez siedem lat przeszła drogę od pracownika recepcji przez asystentkę dyrektora generalnego po koordynatora sprzedaży. Stanowisko szefa kuchni DoubleTree by Hilton Wrocław objął Piotr Apanel, poprzednio executive chef w hotelu Sofitel Wrocław. Doświadczenie zdobywał we wrocławskim Mosaiqe Restaurant & Wine Lounge (head chef), The Blue Bicycle w Yorku (sous chef), Four High Petergate Hotel & Bistro w Yorku (junior sous chef), a także w restauracjach uhonorowanych gwiazdkami Michelin – Le Champignon Sauvage w Cheltenham, londyńskich The Savoy i Claridge's, pracował także w restauracji Gordona Ramsaya – Maze w Londynie. W DoubleTree by Hilton pod jego kierownictwem pracować będzie ok. 20 osób. W całym hotelu zatrudnionych będzie ok. 100 osób.
Ostatnio kierował hotelem Hilton Vienna Plaza w Wiedniu, a wcześniej był dyrektorem ds. rozwoju biznesu w Hiltonie we Frankfurcie. W latach 1999–2008 związany był z siecią IHG, gdzie pracował m.in. jako kierownik rezerwacji w Inter-Continental Frankfurt, a później jako revenue manager i cluster director ds. revenue managementu w Crowne Plaza Wiesbaden, InterContinental Kolonia i InterContinental Dusseldorf. Karierę zaczynał w ArabellaSheraton Congress we Frankfurcie, a w wieku 23 lat został dyrektorem operacyjnym hotelu Heia Safari Ranch koło Johannesburga w RPA. Managerem operacyjnym DoubleTree by Hilton Wrocław jest Anna Wierus, która ostatnio pełniła funkcję zastępcy dyrektora generalnego Sofitel Wrocław, a wcześniej jako dyrektor generalna wprowadzała hotel ibis Styles Wrocław na rynek. Z branżą związana jest od 15 lat, pracowała m.in. w warszawskim Hiltonie jako manager ds. konferencji i bankietów. Karierę zaczynała we wrocławskim hotelu Dorint (który potem zmienił markę na Sofitel). Dyrektorem sprzedaży hotelu został Tymoteusz Staworzyński, wcześniej związany z wrocławskimi hotelami ibis Styles – jako kierownik działu sprzedaży i marketingu, Sofitel, Mercure i Platinum Palace. Dyrektorem finansowym jest Mateusz Kucharski, który poprzednio przez 13 lat pełnił funkcję kontrolera finansowego w Radisson Blu Wrocław, a kierownikiem personalnym – Katarzyna Wieczorek, która pracowała m.in. hotelach InterContinental Hotels Group jako HR manager. Funkcję koordynatora działań marketingowych objęła Justyna Adamiak, która wcześniej pracowała w Hilton London Tower Bridge, gdzie przez siedem lat przeszła drogę od pracownika recepcji przez asystentkę dyrektora generalnego po koordynatora sprzedaży. Stanowisko szefa kuchni DoubleTree by Hilton Wrocław objął Piotr Apanel, poprzednio executive chef w hotelu Sofitel Wrocław. Doświadczenie zdobywał we wrocławskim Mosaiqe Restaurant & Wine Lounge (head chef), The Blue Bicycle w Yorku (sous chef), Four High Petergate Hotel & Bistro w Yorku (junior sous chef), a także w restauracjach uhonorowanych gwiazdkami Michelin – Le Champignon Sauvage w Cheltenham, londyńskich The Savoy i Claridge's, pracował także w restauracji Gordona Ramsaya – Maze w Londynie. W DoubleTree by Hilton pod jego kierownictwem pracować będzie ok. 20 osób. W całym hotelu zatrudnionych będzie ok. 100 osób.
Nieciekawi ludzie, w ogóle nie ma o czym pisać