Archiwum
Aktualności
Hotel z Pomysłem
Akademia Hotelarza
Konferencje
HT - Hotel Trends Poland&CEE
HIT - Hotel Investment Trends Poland&CEE
Reklama
Kontakt
PL
|
EN
07/2007
07/2007
Pół roku na darmową legalizację
2007-07-25
Samowolę budowlaną można zalegalizować bezpłatnie. Ale tylko do 1 stycznia 2008 roku. Dotyczy to budynków wzniesionych nielegalnie w okresie od 1 stycznia 1995 roku...
Jaka nazwa, taki hotel?
2007-07-25
Nazwa hotelu powinna świadczyć o jego charakterze, podkreślać indywidualne cechy, lokalizację i... zapraszać. W nazewnictwie obiektów noclegowych w Polsce jest z tym...
Zapomniana baza noclegowa
2007-07-25
Jacek Piasta Autor jest doradcą hotelarskim i konsultantem projektów inwestycyjnych Hotelarstwo to nie tylko hotele, to także ośrodki wczasowe i...
Gospodarka turystyczna w regionie: wybrane problemy jej funkcjonowania
2007-07-24
Zbiór materiałów opracowanych przez grono przede wszystkim kilkunastu naukowców i zdecydowanie mniejsze grono praktyków. Każdy, kto interesuje się zagadnieniami...
Jaka konferencyjka, taki donosik
2007-07-24
Niezbyt dawno periodyk o uroczym tytule, powiedzmy: "Euro i Budowa" zorganizował konferencję na modny ostatnio temat przyszłych rozgrywek piłkarskich, a jego...
Hotelarze chcą się szkolić
2007-07-24
Dla wielu właścicieli, menedżerów i pracowników obiektów noclegowych pełne (mamy nadzieję) gości wakacje, to okres najcięższej pracy. Jest to jednocześnie...
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
2007-07-24
Poradnik zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych takich, jak białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy, wybrane składniki...
Turystyka i podróżowanie w aksjologicznej perspektywie
2007-07-24
Monografia powstała z potrzeby poszerzenia i pogłębienia aksjologicznej refleksji nad turystyką i podróżowaniem. Mimo filozoficznej terminologii warta przynajmniej...
Leksykon sztuki kulinarnej. Międzynarodowa kuchnia hotelowa i restauracyjna
2007-07-24
Klasyka literatury gastronomicznej. Młodzi kucharze mogą ją chyba nawet traktować jak... beletrystykę, bo nazwy wielu potraw brzmiących po polsku dość swojsko...
Marcin Bała
2007-07-24
Szef kuchni hotelu AMAX, oraz restauracji Sielawa, Lady Mary, űagiel i Pod Złamanym Pagajem w Mikołajkach. Jest absolwentem technikum gastronomicznego w Olsztynie...
Posts navigation
Starsze wpisy
Nowsze wpisy
SPIS TREŚCI
PRENUMERATA PAPIEROWA
PRENUMERATA CYFROWA
GŁOŚNE IMPREZY
/
25-lecie HP Park Plaza we Wrocławiu
RYNEK HOTELI
/
Targi EquipHotel 2024 – pod hasłem„Odważmy się”
RYNEK HOTELI
/
STR: wyniki hoteli w październiku– dobre, ale gdzieniegdzie mogłyby być lepsze
RYNEK HOTELI
/
GUS: goście zagraniczni wrócili na dobre
GŁOŚNE IMPREZY
/
10-lecie Hilton Garden Inn Kraków Airport
W celu przypomnienia hasła prosimy o kontakt:
bok@pws-promedia.pl