Tomasz Borucki dyrektorem gastronomii hotelu Bristol, a Luxury Collection   PERSONALIA

Tomasz Borucki, który zaczynał swoją karierę hotelarską jako nastolatek w warszawskim hotelu Bristol, a potem pracował w luksusowych hotelach największych sieci na całym świecie, ostatnio w hotelu Kempinski w St Moritz, powrócił do Bristolu na stanowisko dyrektora działu Food & Beverage

Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczął mając 16 lat, kiedy dołączył do zespołu hotelu Bristol i jako praktykant w dziale kuchni pod okiem ikonicznego szefa kuchni Kurta Schellera rozwijał swoje kulinarne pasje. Kolejne lata to doświadczenie zdobywane na luksusowych statkach pasażerskich, a także w wielu prestiżowych hotelach w Europie, USA, oraz na Bliskim i Dalekim Wschodzie, gdzie pełnił funkcję szefa kuchni, a później również dyrektora gastronomii.

Był m.in. dyrektorem gastronomii w Sheraton Sopot, Beachhouse Collection na Malediwach (poprzednio Waldorf Astoria), Twelve at Hengshan w Szanghaju należącym wówczas do portfolio marki The Luxury Collection, w kompleksie hotelowym Hiltona w Dubaju – LXR Habtoor Palace - Curio Collection by Hilton, a w ostatnich latach w Grand Hotel des Bains Kempinski w szwajcarskim kurorcie St Moritz. Na przestrzeni ostatnich lat odpowiadał za liczne projekty renowacji i nowe koncepty gastronomiczne. Brał udział w wielu otwarciach m.in. pierwszego hotelu Sheraton Grand w Dżakarcie, a także hotelu Conrad sieci Hilton w Guangzhou w Chinach.

Po kilkunastu latach w najlepszych luksusowych hotelach na świecie powrócił do Polski i do hotelu Bristol, aby swoje doświadczenie wykorzystać na stanowisku dyrektora F&B, odpowiadając za restauracje i bary oraz przestrzenie bankietowe. –  Cieszę się, że mogę powitać Tomka w naszym zespole. Jako utalentowany lider z tak obszernym doświadczeniem w obszarze Food & Beverage z pewnością zagwarantuje najwyższy poziom obsługi a także niezapomniane doświadczenie gościom naszych restauracji i barów – skomentował Aidan Dempsey, dyrektor generalny hotelu Bristol, a Luxury Collection Hotel, Warsaw.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *