Dariusz Winnicki dyrektorem generalnym Blow Up Hall w Poznaniu   PERSONALIA

Dariusz Winnicki od 1 maja będzie dyrektorem generalnym przygotowywanego do ponownego otwarcia po pandemii i zmianie właściciela hotelu Blow Up Hall w Starym Browarze w Poznaniu. Hotel po generalnym remoncie otwarty ma zostać we wrześniu.

Od 2017 był dyrektorem generalnym i doradcą zarządu w kompleksie hotelowym Ostoja Chobienice w woj. wielkopolskim z rozbudowaną funkcją gastronomiczną (cztery niezależne restauracje), konferencyjną, eventową i SPA. Wcześniej zarządzał m.in. obiektem Marena Wellness & SPA w Międzywodziu; Bukowym Dworkiem w Gronowie (woj. lubuskie), należącym wówczas do sieci Geovita; hotelami Vienna House Amber Baltic w Międzyzdrojach; Hotel System (obecnie Lechicka) w Poznaniu, Qubus w Gorzowie Wlkp. i Ideal w Świebodzinie.

5-gwiazdkowy hotel Blow Up Hall z 22 pokojami otwarty został w 2009 r. przez Grażynę Kulczyk. Obok baru i restauracji wchodził w skład konceptu Blow Up Hall 50 50, który realizował ideę, która była filozoficzną bazą wszystkich inwestycji Grażyny Kulczyk, m.in. Starego Browaru. Ich wspólną częścią był pierwiastek sztuki (50 proc. działalności artystycznej, a 50 proc. w zależności od specyfiki danego przedsięwzięcia). Blow Up nazywany był przez jego właścicielkę interaktywnym dziełem sztuki, goście zamiast karty otrzymywali iPhony z dostępem do wybranego pokoju, na terenie hotelu można było zobaczyć wiele dzieł sztuki – fotografii, rzeźb czy instalacji, a inspiracją dla nazwy był film Michelangelo Antonioniego z 1966 r. „Powiększenie” („Blow up”).

Po wybuchu pandemii hotel został zamknięty, a w marcu ub.r. kupiony przez spółkę Jantex, należącą do Patrycji i Macieja Kujawskich, działającą w branży jajecznej. Nowi właściciele deklarują realizowaniu unikatowej wizji hotelu i restauracji w oparciu o pierwotną ideę. Jednym z kluczowych planów ma być otwarcie restauracji z aspiracjami gwiazdkowymi.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *