Łukasz Rudzki, związany z siecią Arche Hotele od sześciu lat, został szefem kuchni przygotowywanego do otwarcia Arche Nałęczów Sanatorium Milicyjne z 308 pokojami, restauracją, sky barem, ponad 1 tys. m kw. przestrzeni konferencyjnej i kolejnymi 1,4 tys. m kw. w następnym etapie inwestycji w 2025 r.
Do Grupy Arche dołączył w 2017 r. jako zastępca szefa kuchni w Zamku Janów Podlaski, a w 2018 r. został szefem kuchni tego hotelu. W 2021 r. był szefem kuchni w Grupie Thermaleo & Uzdrowisko Szczawnica, a następnie powrócił do Arche, gdzie w gdańskim Dworze Uphagena był odpowiedzialny za restaurację hotelową i przestrzeń konferencyjną. – Cieszę się z możliwości otwarcia kolejnego hotelu Grupy Arche oraz przestrzeni konferencyjnych, jakie będziemy posiadać w Nałęczowie. Jestem podekscytowany perspektywą współpracy z lokalnymi dostawcami i wykorzystania sezonowych składników, aby tworzyć dania odzwierciedlające bogactwo i autentyczność kuchni tego regionu. Chciałbym również eksperymentować z tradycyjnymi recepturami, przekształcając je w nowoczesne kompozycje – mówi Łukasz Rudzki. – Jestem pełen entuzjazmu z powodu możliwości organizacji eventów dla dużych grup konferencyjnych. Nasza przestrzeń eventowa pozwoli nam nie tylko na dostarczenie wyjątkowych doświadczeń kulinarnej podróży, ale także na zorganizowanie imponujących wydarzeń biznesowych i spotkań integracyjnych
Artur Trukawiński, dyrektor hotelu Arche Nałęczów Sanatorium Milicyjne: – Ogromnie się cieszę na kolejną, już czwartą naszą współpracę i trzecią w ramach Grupy Arche. Talent Łukasza i pasja doskonale wpisują się w naszą wizję dostarczania gościom niezapomnianych doświadczeń kulinarnej podróży. Łukasz nie tylko świetnie gotuje, ale przede wszystkim rozwija swój zespół. Doskonale odnajduje się w dużych hotelach i przestrzeniach eventowych, swoją wiedzą wspiera również pozostałe działy.
Dodaj komentarz