Podczas EMEA Operations Conference, która odbyła się 13-15 lutego w Barcelonie, Piotr Lasecki, szef kuchni hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport, należącego do Polskiego Holdingu Hotelowego, został uznany za najlepszego szefa kuchni wśród hoteli Select Services sieci Marriott w całym regionie EMEA za 2023 rok.
– To dla mnie wielka duma i radość, że Piotr Lasecki został kolejny raz doceniony na arenie międzynarodowej. Nagroda ta to ukoronowanie zaangażowania całego Zespołu Kuchni pod czujnym okiem najlepszego Szefa – podkreśla Sylwia Korzeniewska, dyrektor Courtyard by Marriott Warsaw Airport.
EMEA Operations Conference to konferencja dotycząca strategii operacyjnych hoteli sieci Marriott International w regionie EMEA na rok 2024 z udziałem uznanych w świecie hotelarskim autorytetów. Podczas tego wydarzenia aktywnie uczestniczyli także przedstawiciele z Grupy PHH, którzy w imieniu Piotra Laseckiego odebrali nagrodę.
– Ta nagroda to dla mnie kolejne wielkie wyróżnienie, duma i radość, którą dedykuję mojemu zespołowi. Bez ich ciężkiej pracy nie osiągnęlibyśmy takiego poziomu zadowolenia naszych gości. To wyróżnienie tym bardziej motywuje nas do dalszego zaangażowania i cieszymy się, że nasze dotychczasowe starania zostały docenione – mówi Piotr Lasecki, szef kuchni hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport.
Piotr Lasecki jest szefem kuchni w hotelu Courtyard by Marriott Warsaw Airport od 2016 r. Wcześniej, przez niemal 25 lat związany był z warszawskimi hotelami Novotel Centrum oraz Novotel Airport. Swoje szlify zdobywał na szkoleniach i wymianach w Lille, Paryżu i Londynie. Uczestniczył również w wielu kulinarnych pokazach i konkursach. W 2022 r. został najlepszym operacyjnym managerem Marriott na świecie w ramach Marriott Select Brand Awards.
Dodaj komentarz