Aviko Green Delight – 3 roślinne przekąski nie tylko dla wegan

Prawie 1/3 konsumpcji w gastronomii odbywa się pomiędzy standardowymi posiłkami, a przekąski stały się gorącym trendem, wzmacnianym przez inne trendy, w tym poszukiwanie nowych doświadczeń kulinarnych i wzrost popytu na żywność „plant-based” (opartą na roślinach).

Wzrost popytu na roślinne alternatywy

Rynek roślinnych alternatyw mięsa i nabiału rośnie zarówno w ujęciu globalnych, jak i w Polsce. Zapotrzebowanie na produkty wegańskie widać również w branży HoReCa - z perspektywy gości, którzy szukają bezmięsnych opcji w menu, jak i restauratorów, którzy wychodzą naprzeciw tym oczekiwaniom i dodają do kart wegańskie wersje „klasyków” lub całkowicie nowe propozycje bez mięsa i innych produktów zwierzęcych.

3 nowe roślinne przekąski w portfolio gastronomicznym AVIKO

Aviko powiększyło portfolio przekąsek dla gastronomii o roślinną podkategorię Green Delight, w skład której wchodzą 3 wegańskie produkty:

Wszystkie 3 produkty niosą szereg konkretnych korzyści dla restauratorów:

- policzalność ułatwia porcjowanie i kalkulację food cost,

- produkty mrożone, a więc dostępne cały rok w powtarzalnej wysokiej jakości, brak odpadów,

- smak zbliżony do mięsnych i serowych wersji – polubią je nie tylko weganie,

- możliwość kreowania nowych okazji jedzeniowych w menu (przekąski między standardowymi posiłkami, dostępne o każdej porze dnia),

- możliwość komponowania zestawów przekąsek (tylko wegańskich albo łączonych z innymi już dostępnymi w karcie przekąskami),

- wszechstronność zastosowania: samodzielna przekąska, element zestawu przekąsek do dzielenia się, dodatek do burgera, sałatki, wrapa,

- dzięki chrupiącej panierce, która dłużej utrzymuje ciepło wewnątrz produktu, można je serwować w menu na wynos i na dowóz.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *