Przy ul. Hynka w pobliżu Lotniska Chopina otwarty został 4-gwiazdkowy hotel Stay inn by Frost z 89 pokojami, konceptem kulinarnym Mono Kitchen, częścią konferencyjną o powierzchni ponad 200 m kw., a docelowo również ze strefą SPA & wellness z basenem.
To trzeci obiekt pod marką Stay inn stworzoną przez grupę inwestorów z deweloperem Władysławem Frostem, po otwartym w 2015 r. na gdańskiej Starówce 3-gwiazdkowym hotelu z 28 pokojami i pensjonacie w Karpaczu Perła Sudetów by Stay inn, który ruszył w ub.r. Jeszcze przed otwarciem warszawskiego obiektu inwestorzy zapowiadali, że powstać ma on z zastosowaniem najbardziej ekologicznych rozwiązań – fotowoltaiką i systemem pomp geotermalnych z odwiertami na głębokość 150 m. Pokoje mają powierzchnię od 20 do 28 m kw., a apartament 45 m kw., koncept Mono Kitchen, działający już w Gdańsku, oferować ma „naturalną kuchnię bazującą na świeżych i najwyższej jakości składnikach – sezonowych warzywach i owocach, starannie wyselekcjonowanych gatunkach mięs, ryb i owoców morza”, część konferencyjną można podzielić na trzy sale, a na najwyższym piętrze znajduje się sala The View na 40 osób z tarasem widokowym. Strefa Zen Wellness & Spa zaoferuje m.in. basen, saunę fińską, siłownię oraz masaże. W hotelu znajduje się też parking podziemny. Dyrektorem generalnym hotelu został Tomasz Schulz, który przez blisko 15 lat zarządzał Pałacem Mierzęcin Wellness & Wine Resort w woj. lubuskim. •
Dodaj komentarz