COFFEE BREAK – ciacho z piachem by MAT W co się bawić?

Rok zaczął się świetnie. Przynajmniej na Phukecie. Hotele nadal pełne, RevPAR w przeliczeniu na nasze oscyluje wokół 500 zł, kasa płynie, goście odpływają… z wrażenia i po spożyciu. Jest dobrze. I tak już przez jakiś czas będzie, bo choć Rosjanie nie za bardzo mają czym latać, to Europa i Kazachstan walą śmiało, Chiny ruszyły z bezpośrednimi lotami z Szanghaju, Hongkongu, a Singapur mamy od dawna. Rok Królika w pełni, wszyscy kicają, aż serce hotelarza się raduje.

Się raduje, dopóki nie zajrzy do newslettera z Portalu Spożywczego – od razu humor popsuty na pół dnia. Na szczęście na pół tylko, bo zanim w kraju zaczniemy narzekać, to tu jesteśmy w zenicie, po premierowej misce ryżu i odliczamy godziny do aperitifu.

No więc w newsletterze pasjonująca lektura: „Jakie są cele Strategii Funduszu Promocji Mleka na 2023 rok?”. Trudne do osiągnięcia, bo jak czytam: wzrost kosztów produkcji, ograniczenie możliwości eksportu przez wojnę w Ukrainie oraz C19 w Chinach, malejące pogłowie krów mlecznych, ryzyko całkowitego spadku opłacalności produkcji i poszukiwanie nowych rynków zbytu, w krajach trzecich, tj. kierunek azjatycki.

Trauma, ale po co na

[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *