We wrześniu 2010 roku restauracja położonego na Kaszubach Koziego Grodu poddała się audytowi Kampanii Społecznej Biała Lilia.
Kontrola zakończyła się otrzymaniem 97 punktów na 100, co oznacza spełnianie najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa oferowanej żywności.
Biała Lilia to projekt międzynarodowy. Inicjatywa firmy JohnsonDiversey została zapoczątkowana w Istambule, gdzie spotkała się z wielkim zainteresowaniem władz miasta, a następnie wszystkich ośrodków turystycznych Turcji. Zebrane pozytywne doświadczenia zaowocowały rozszerzeniem się kampanii na pozostałe kraje europejskie, w tym Polskę. Badania polegają na obserwacji procesu produkcji, począwszy od odebrania produktów od dostawcy po podanie potrawy na stół.
Wysokie standardy prowadzenia procesu produkcji żywności, od wejścia surowców i produktów na magazyn, poprzez proces przechowywania, obróbki i serwowania posiłków, potwierdzają wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanej w restauracji Koziego Grodu żywności. Cały proces jest w tej placówce szczegółowo kontrolowany przez odpowiedzialny personel i profesjonalnie odnotowywany w dokumentacji, która dotyczy dostaw, przechowywania, przygotowywania i serwowania żywności.
Od początku istnienia Koziego Grodu restaurację prowadzi Przemysław Formela, który pełni funkcje Szefa Kuchni oraz Managera Gastronomii. Wykwintna kuchnia w restauracji Koziego Grodu oferuje znakomite dania kaszubskie, polskie i kuchni światowej, a jej specjalnością jest dziczyzna.
Kontrola zakończyła się otrzymaniem 97 punktów na 100, co oznacza spełnianie najwyższych standardów higieny i bezpieczeństwa oferowanej żywności.
Biała Lilia to projekt międzynarodowy. Inicjatywa firmy JohnsonDiversey została zapoczątkowana w Istambule, gdzie spotkała się z wielkim zainteresowaniem władz miasta, a następnie wszystkich ośrodków turystycznych Turcji. Zebrane pozytywne doświadczenia zaowocowały rozszerzeniem się kampanii na pozostałe kraje europejskie, w tym Polskę. Badania polegają na obserwacji procesu produkcji, począwszy od odebrania produktów od dostawcy po podanie potrawy na stół.
Wysokie standardy prowadzenia procesu produkcji żywności, od wejścia surowców i produktów na magazyn, poprzez proces przechowywania, obróbki i serwowania posiłków, potwierdzają wysoką jakość i bezpieczeństwo serwowanej w restauracji Koziego Grodu żywności. Cały proces jest w tej placówce szczegółowo kontrolowany przez odpowiedzialny personel i profesjonalnie odnotowywany w dokumentacji, która dotyczy dostaw, przechowywania, przygotowywania i serwowania żywności.
Od początku istnienia Koziego Grodu restaurację prowadzi Przemysław Formela, który pełni funkcje Szefa Kuchni oraz Managera Gastronomii. Wykwintna kuchnia w restauracji Koziego Grodu oferuje znakomite dania kaszubskie, polskie i kuchni światowej, a jej specjalnością jest dziczyzna.
Dodaj komentarz