Pięciogwiazdkowy hotel Radisson Blu Gdańsk został otwarty w maju tego roku. Usytuowany przy urokliwym Długim Targu, w samym centrum zabytkowej części miasta, wyróżnia się oryginalną architekturą budynku, stanowiącą harmonijne połączenie nowoczesnej bryły z historyczną zabudową miasta. Ponad sto komfortowych pokoi, profesjonalnie wyposażone Centrum Biznesowe oraz pierwsze w Polsce restauracje: francuska Verres en Vers i irlandzki Sure Bar, to atrakcje, jakimi na co dzień mogą cieszyć się goście gdańskiego hotelu. Święta Bożego Narodzenia to doskonały okres, by urok i elegancję hotelu poznali również mieszkańcy miasta.
Oferta świąteczna Radisson Blu Gdańsk skierowana jest do zorganizowanych grup i rodzin, które chciałyby spędzić święta we wspólnym gronie. Dla pierwszych pięciu firm, które zorganizują kolację w hotelu, przewidziane zostały świąteczne upominki.
O magii świątecznego wieczoru w Radisson Blu Gdańsk stanowić będzie głównie specjalne menu, przygotowane w trzech, wyrafinowanych odsłonach: Pierwsza Gwiazdka, Czekając na Mikołaja i Pod Choinką. Na stołach restauracji Verres en Vers pojawią się tradycyjne, wigilijne potrawy i kulinarne niespodzianki. Świąteczna kolacja rozpocznie się aromatycznym grzanym winem z migdałami i rodzynkami, a goście będą mogli skosztować między innymi smażonego karpia, filetów sandacza panierowanych w migdałach, bulionu grzybowego z łazankami lub barszczu czerwonego z uszkami, kotlecików cielęcych z sosem z pieczonych jabłek oraz pierogów z kapustą i grzybami. A na deser tradycyjna kutia, skandynawski wigilijny przysmak Ris a’la Malta, sernik oraz ciasto czekoladowe z sosem wiśniowym.
Dodaj komentarz