- Przymierzaliśmy się do tej modernizacji już od pewnego czasu, była ona wpisana w nasze plany inwestycyjne - mówi Adam Milanowski, prezes zarządu INTERFERIE SA. – Jest to przebudowa zaplecza restauracyjno – kuchennego, mająca na celu poprawę standardu restauracji.
Prace polegać będą na wyremontowaniu całej kuchni oraz hotelowej restauracji. Dzięki wyburzeniu niektórych ścianek pomieszczeń kuchennych powiększy się zarówno zaplecze, jak i strefa restauracyjna. Chodzi o to, by część gastronomiczna była bardziej funkcjonalna oraz spełniała oczekiwania i wymogi klientów i gości hotelowych. Do tego dojdzie również odświeżenie wnętrz oraz wymiana mebli i sprzętu kuchennego. Spółka INTERFERIE właśnie przekazała plac budowy - prace rozpoczną się niebawem i według założeń potrwają trzy miesiące.
- Zdecydowaliśmy się przeprowadzić modernizację w sezonie wakacyjnym ze względu na warunki atmosferyczne, umożliwiające szybsze zakończenie prac – tłumaczy prezes Milanowski. – Dbamy o zapewnienie jak najlepszych warunków i komfortu pobytu, dlatego mam nadzieję, że nasi goście podejdą do tej inwestycji ze zrozumieniem. A już za kilka tygodni będą mogli korzystać z jeszcze lepszej restauracji.
Koszt tej inwestycji – prac modernizacyjnych wraz z wymianą wyposażenia – będzie kosztował INTERFERIE niecały milion złotych.
Hotel miejski Głogów usytuowany jest w centrum miasta i stanowi wygodne lokum zarówno dla indywidualnych turystów, gości biznesowych, jak i grup tranzytowych. Obiekt dysponuje trzema apartamentami, 47 pokojami 1-, 2-, 3- osobowymi (wyposażonymi w pełny węzeł sanitarny, TV SAT, radio, telefon) oraz 104 miejscami noclegowymi w części tzw. delegacyjnej. Na jego terenie funkcjonuje strzeżony parking.
Dodaj komentarz