Położony w Jaroszowicach koło Wadowic 4-gwiazdkowy hotel Młyn Jacka został wystawiony na sprzedaż. Dotychczasowy właściciel oczekuje za ten generujący średniorocznie ponad 3 mln zł zysku 68-pokojowy hotel 7,5 mln euro (ok. 36 mln zł).
Hotel został otwarty w 2013 r. kosztem 12,4 mln euro. Mieści się w XIX-wiecznym budynku, w którym po I wojnie utworzono młyn, funkcjonujący do początku lat 90. Już w XXI wieku został kupiony i odrestaurowany przez Małgorzatę i Jacka Świętosławskich, właścicieli firmy Best Pest z Jaworzna, zajmującej się produkcją i sprzedażą pestycydów stosowanych w rolnictwie. W hotelu znajdują się m.in. strefa SPA & wellness z basenem i ośmioma gabinetami, restauracja Spichlerz Smaków na 120 osób, 450 m kw. powierzchni konferencyjnej i kręgielnia. Niemiecka agencja nieruchomości pośrednicząca w sprzedaży deklaruje, że średnioroczny zysk przed opodatkowaniem generowany w latach 2013-2020 przez obiekt wynosił 697 tys. euro rocznie (ok. 3,3 mln zł).
Hotel został otwarty w 2013 r. kosztem 12,4 mln euro. Mieści się w XIX-wiecznym budynku, w którym po I wojnie utworzono młyn, funkcjonujący do początku lat 90. Już w XXI wieku został kupiony i odrestaurowany przez Małgorzatę i Jacka Świętosławskich, właścicieli firmy Best Pest z Jaworzna, zajmującej się produkcją i sprzedażą pestycydów stosowanych w rolnictwie. W hotelu znajdują się m.in. strefa SPA & wellness z basenem i ośmioma gabinetami, restauracja Spichlerz Smaków na 120 osób, 450 m kw. powierzchni konferencyjnej i kręgielnia. Niemiecka agencja nieruchomości pośrednicząca w sprzedaży deklaruje, że średnioroczny zysk przed opodatkowaniem generowany w latach 2013-2020 przez obiekt wynosił 697 tys. euro rocznie (ok. 3,3 mln zł).
Dodaj komentarz