Grecka kuchnia zapanowała w restauracji Solfeż w krakowskim hotelu Radisson SAS.
W ramach piątkowych spotkań kulinarnych przez cały miesiąc na gości czekają aromatyczne smakołyki kuchni greckiej. Podczas inauguracji nowego menu goście mieli okazję poznać kilka sekretów mistrza kuchni Piotra Pabisiaka.
Wśród dań znalazły się między innymi: dolmadakia - faszerowane liście winorośli, oktapodi xitado, czyli ośmiornica marynowana w occie, frykadelki z cukinii (kolokithokeftede) oraz zapiekana cielęcina - sofrito. Nie zabrakło najbardziej popularnych greckich deserów, czyli bakławas i saganaki.
W ramach piątkowych spotkań kulinarnych przez cały miesiąc na gości czekają aromatyczne smakołyki kuchni greckiej. Podczas inauguracji nowego menu goście mieli okazję poznać kilka sekretów mistrza kuchni Piotra Pabisiaka.
Wśród dań znalazły się między innymi: dolmadakia - faszerowane liście winorośli, oktapodi xitado, czyli ośmiornica marynowana w occie, frykadelki z cukinii (kolokithokeftede) oraz zapiekana cielęcina - sofrito. Nie zabrakło najbardziej popularnych greckich deserów, czyli bakławas i saganaki.
Dodaj komentarz