Dominik Chrapek, dyrektor generalny DoubleTree by Hilton Łódź, został wybrany na dyrektora regionalnego Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego w województwie łódzkim. Zastąpił Jolantę Tylus, która pełniła tę funkcję od 2017 r., czyli od czasu utworzenia stanowiska w strukturach IGHP. Dominik Chrapek odpowiada m.in. za usprawnienie komunikacji oraz integrację środowiska hotelarzy w Łódzkiem, upowszechnianie wiedzy o działaniach lobbingowych izby, a także pozyskiwanie nowych członków oraz monitorowanie wydarzeń branżowych w regionie, współpracę z władzami, samorządami i innymi lokalnymi instytucjami, które mają lub mogą mieć wpływ na branżę hotelarską. – W ostatnich latach hotelarstwo staje przed całkiem nowymi i trudnymi wyzwaniami. Cieszę się z nominacji, pomoże mi ona mocniej wspierać hotelarzy w regionie łódzkim. Objęcie tej funkcji jest nobilitacją nie tylko dla mnie, ale również dla obiektu, który reprezentuję – mówi Dominik Chrapek. Funkcję dyrektora generalnego DoubleTree by Hilton Łódź pełni od marca 2019 r. Od grudnia 2018 r. jest wiceprezesem zarządu spółki Film Hotel, która zarządza obiektem. Do zespołu DoubleTree by Hilton dołączył na pół roku przed oficjalnym uruchomieniem obiektu, od samego początku organizując pracę działu gastronomii. Od stycznia 2013 r. do końca lutego 2019 r. pełnił funkcję dyrektora gastronomii. Z branżą hotelarską jest związany od ponad 20 lat. Bezpośrednio przed rozpoczęciem pracy w DoubleTree by Hilton Łódź był związany z działem sprzedaży Hoteli Warszawskich „Syrena”. W latach 2010-2012 pracował w Grand Hotelu Rzeszów jako kierownik gastronomii. W latach 2004-2010 piastował kolejne funkcje w hotelu Polonia Palace w Warszawie, dochodząc ostatecznie do stanowiska zastępcy kierownika gastronomii. Pierwsze kroki w hotelarstwie stawiał w sieci Sheraton, a następnie w AccorHotels, gdzie w latach 2000-2002 zarządzał recepcją w hotelu Ibis Warszawa Centrum. •
Dodaj komentarz