Paweł Górski, ostatnio szef kuchni hotelu Best Western Plus w Krakowie, a wcześniej m.in. Park Inn by Radisson, objął stanowisko szefa kuchni w przygotowywanym do otwarcia 5-gwiazdkowym hotelu Ferreus Kraków Old Town.
Paweł Górski karierę zaczynał w 2000 r. w krakowskich restauracjach Metropolitan i Na Wawelu, w której w latach 2002-2005 był zastępcą szefa kuchni. Od 2005 r. pracował w restauracji Wierzynek, gdzie w 2007 r. został zastępcą szefa kuchni. Od 2009 r. pełnił tę samą funkcję w restauracji Wentzl, a w roku 2012 został szefem kuchni restauracji Wentzl Magda Gessler. Kolejnym etapem pracy w latach 2012-2014 był hotel Vienna House Andel’s Kraków. Od 2014 był szefem kuchni hotelu Park Inn by Radisson Kraków, a w 2017 r. został szefem w Best Western Plus. Ferreus Hotel Kraków Old Town to obiekt tworzony w stylu art deco z 71 pokojami i apartamentami, restauracją, lobby barem, kawiarnią, oranżerią, salami konferencyjnymi i bankietowymi, strefą wellness & SPA, tarasami i dwupoziomowym parkingiem podziemnym. •
Dodaj komentarz