W Krynicy-Zdroju otwarty został 5-gwiazdkowy hotel Belmonte. Hotel postawił na filozofię wellbeingu, rozbudowaną strefę SPA & wellness, autorską kuchnię górską w restauracji Aura, Moon Spa i modernistyczną architekturę osadzoną w kontekście nowoczesnego górskiego uzdrowiska. Inwestycja sprzedawana była w systemie condo.
Położony u podnóża Góry Krzyżowej, bezpośrednio przy stoku narciarskim, hotel oferuje na siedmiu kondygnacjach trzyskrzydłowego budynku pokoje i apartamenty o powierzchni od 27 do 66 m kw., restaurację, bar z tarasem widokowym, strefę SPA & wellness z dziewięcioma gabinetami w Moon Spa, 25-metrowym basenem i kompleksem saun, a także sale konferencyjne, z których największa pomieści do 500 osób.
Belmonte jest hotelem przyjaznym również dzieciom – czekać będzie na nie odrębna przestrzeń do zabaw, szeroki pakiet animacji i liczne atrakcje. Bryła i wnętrze hotelu czerpią inspirację z architektury modernistycznej, a jednocześnie mocno osadzone są w kontekście nowoczesnego górskiego uzdrowiska. Wyróżnikiem jest wykorzystanie szkliwionej ceramiki, mozaiki, marmurów, ciemnego forniru i stonowanej kolorystyki. Projekt architektoniczny został stworzony przez pracownię architektoniczną P-W-A, za projekt wnętrz odpowiada pracownia Buck Studio z Wrocławia, a generalnym wykonawcą jest Eiffage Polska. – Hotel Belmonte to idealny wybór dla osób poszukujących luksusowego wypoczynku w górach. Czerpiemy z tradycji najlepszych alpejskich kurortów i z dumą nawiązujemy do bogatej historii Krynicy-Zdroju jako uzdrowiska. A zarazem z najwyższą dbałością o detale, jakość i komfort tworzymy miejsce nowoczesne oraz wyznaczające trendy.
Mamy ambicję stać się ulubionym hotelem najbardziej wymagających gości – mówi Arkadiusz Labudda, dyrektor generalny hotelu. Szefem kuchni został Mirosław Jabłoński, wcześniej szef kuchni Vienna House Andel’s Łódź od startu hotelu, a także restauracji Belvedere w stołecznych Łazienkach. Hotel Belmonte należy do inwestycyjnej grupy deweloperskiej, która realizuje nieruchomości mieszkaniowe i wypoczynkowe w Warszawie i w miejscowościach wczasowych – ostatnie realizacje to Apartamenty W52 w Warszawie i Apartamenty na Klifie w Ustroniu Morskim.
Położony u podnóża Góry Krzyżowej, bezpośrednio przy stoku narciarskim, hotel oferuje na siedmiu kondygnacjach trzyskrzydłowego budynku pokoje i apartamenty o powierzchni od 27 do 66 m kw., restaurację, bar z tarasem widokowym, strefę SPA & wellness z dziewięcioma gabinetami w Moon Spa, 25-metrowym basenem i kompleksem saun, a także sale konferencyjne, z których największa pomieści do 500 osób.
Belmonte jest hotelem przyjaznym również dzieciom – czekać będzie na nie odrębna przestrzeń do zabaw, szeroki pakiet animacji i liczne atrakcje. Bryła i wnętrze hotelu czerpią inspirację z architektury modernistycznej, a jednocześnie mocno osadzone są w kontekście nowoczesnego górskiego uzdrowiska. Wyróżnikiem jest wykorzystanie szkliwionej ceramiki, mozaiki, marmurów, ciemnego forniru i stonowanej kolorystyki. Projekt architektoniczny został stworzony przez pracownię architektoniczną P-W-A, za projekt wnętrz odpowiada pracownia Buck Studio z Wrocławia, a generalnym wykonawcą jest Eiffage Polska. – Hotel Belmonte to idealny wybór dla osób poszukujących luksusowego wypoczynku w górach. Czerpiemy z tradycji najlepszych alpejskich kurortów i z dumą nawiązujemy do bogatej historii Krynicy-Zdroju jako uzdrowiska. A zarazem z najwyższą dbałością o detale, jakość i komfort tworzymy miejsce nowoczesne oraz wyznaczające trendy.
Mamy ambicję stać się ulubionym hotelem najbardziej wymagających gości – mówi Arkadiusz Labudda, dyrektor generalny hotelu. Szefem kuchni został Mirosław Jabłoński, wcześniej szef kuchni Vienna House Andel’s Łódź od startu hotelu, a także restauracji Belvedere w stołecznych Łazienkach. Hotel Belmonte należy do inwestycyjnej grupy deweloperskiej, która realizuje nieruchomości mieszkaniowe i wypoczynkowe w Warszawie i w miejscowościach wczasowych – ostatnie realizacje to Apartamenty W52 w Warszawie i Apartamenty na Klifie w Ustroniu Morskim.
Dodaj komentarz