Jacek Filipczyk, przez ostatnie 18 lat związany z hotelem Sheraton Grand Kraków, którego kuchnią kierował od 2016 r., został nowym szefem kuchni w Hilton Garden Inn Kraków Airport. Z branżą gastronomiczną i hotelarską związany jest od blisko 30 lat.
W latach 90. pracował m.in. w hotelu Francuskim. Jest entuzjastą i propagatorem tradycyjnej kuchni polskiej. W swojej autorskiej wizji dań nowego menu restauracji L’atmosphere hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport (gdzie w roli szefa kuchni zastąpił Mateusza Trochę) chce postawić „na jakość i zmysłowość produktów”.
Nowym szefem kuchni w Sheratonie Grand został Stanisław Bobowski, który przez ostatnie trzy lata pełnił tę funkcję w Marriott Diplomatic Quarter Riyadh w Arabii Saudyjskiej, a wcześniej m.in. przez siedem lat był szefem kuchni krakowskiego Radissona Blu (więcej o zmianach personalnych w Sheraton Grand Kraków, w tym dyrektora generalnego, pisaliśmy w poprzednim wydaniu „Hotelarza”). •
W latach 90. pracował m.in. w hotelu Francuskim. Jest entuzjastą i propagatorem tradycyjnej kuchni polskiej. W swojej autorskiej wizji dań nowego menu restauracji L’atmosphere hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport (gdzie w roli szefa kuchni zastąpił Mateusza Trochę) chce postawić „na jakość i zmysłowość produktów”.
Nowym szefem kuchni w Sheratonie Grand został Stanisław Bobowski, który przez ostatnie trzy lata pełnił tę funkcję w Marriott Diplomatic Quarter Riyadh w Arabii Saudyjskiej, a wcześniej m.in. przez siedem lat był szefem kuchni krakowskiego Radissona Blu (więcej o zmianach personalnych w Sheraton Grand Kraków, w tym dyrektora generalnego, pisaliśmy w poprzednim wydaniu „Hotelarza”). •
Dodaj komentarz