W Sofitelu Victoria. Z Marriotta Warszawa
Paweł Kałuski, ostatnio szef kuchni (executive chef) w hotelu Marriott Warszawa, objął to samo stanowisko w hotelu Sofitel Warszawa Victoria. Zastąpił Macieja Majewskiego, który pełnił je przez ostatnie 11 lat. Paweł Kałuski karierę w gastronomii rozpoczął w latach 90. w hotelu Victoria, który wówczas działał jeszcze pod marką Intercontinental.
W latach 1999-2002 był szefem kuchni – konsultantem kulinarnym w Nestle Food Service. W 2002 r. został sous chefem (zastępcą szefa kuchni) w nowo otwieranym hotelu Hyatt Regency w Warszawie, a następnie szefem kuchni w warszawskim Radisson SAS. W 2006 r. rozpoczął współpracę z Magdą Gessler, przygotowując otwarcie restauracji Ale Gloria!, Beluga i Czaj przy pl. Trzech Krzyży w Warszawie. W 2007 r. objął stanowisko szefa kuchni nowo otwieranego Holiday Inn w Józefowie, gdzie spędził sześć lat. Był też szefem kuchni hotelu Warszawianka Centrum Kongresowe w Jachrance.
W latach 2014-2017 był szefem kuchni nowej restauracji Kalaya – pierwszej w Polsce z kuchnią Australii i Nowej Zelandii, a następnie Warszawskiego Sznytu Steak & Art Kitchen. W 2017 r. trafił do Marriotta najpierw jako restaurant executive chef, a po kilku miesiącach szef kuchni całego hotelu. Paweł Kałuski to kolejna osoba z managementu Marriott Warszawa, która ostatnio opuściła hotel. Mariusz Paszkiel, dyrektor operacyjny oraz wieloletni dyrektor sprzedaży i marketingu, objął nowo stworzoną funkcję director national account Poland sieci Marriott, Mariusz Łukasik, dyrektor F&B, przeszedł do warszawskiego Sheratona Grand, a Adriana Rychter, dyrektor ds. human resources hoteli Marriott i Westin, została szefową HR hotelu Bristol, a Luxury Collection, Warsaw.
W Novotelu Warszawa Centrum. Z Bellotto
Shehab Abdelaziz, ostatnio szef kuchni 5-gwiazdkowego hotelu Bellotto w Warszawie, objął stanowisko executive chefa, a Adam Majewski, wcześniej szef kuchni w ibisie Styles Warszawa Centrum – head chefa (szefa wykonawczego) w Novotelu Warszawa Centrum, największym miejskim hotelu w Polsce (723 pokoje). Pochodzący z Egiptu Shehab Abdelaziz od ponad 20 lat jest związany z Polską, gdzie zaczynał w zespole przygotowującym otwarcie hotelu Intercontinental w Warszawie.
W 2007 r. dołączył do zespołu otwierającego w Warszawie pierwszy hotel sieci Hilton jako szef kuchni bankietowej. W 2009 r. rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszych master chefów w Polsce, Michelem Moranem. Kolejnym etapem była praca na luksusowych statkach wycieczkowych. Przez ostatni rok był szefem kuchni hotelu Bellotto w Warszawie. Adam Majewski z siecią Accor związany jest od ośmiu lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto, gdzie pełnił funkcję chef de partie, i ibis Styles Warszawa Centrum, gdzie był szefem kuchni.
Paweł Kałuski, ostatnio szef kuchni (executive chef) w hotelu Marriott Warszawa, objął to samo stanowisko w hotelu Sofitel Warszawa Victoria. Zastąpił Macieja Majewskiego, który pełnił je przez ostatnie 11 lat. Paweł Kałuski karierę w gastronomii rozpoczął w latach 90. w hotelu Victoria, który wówczas działał jeszcze pod marką Intercontinental.
W latach 1999-2002 był szefem kuchni – konsultantem kulinarnym w Nestle Food Service. W 2002 r. został sous chefem (zastępcą szefa kuchni) w nowo otwieranym hotelu Hyatt Regency w Warszawie, a następnie szefem kuchni w warszawskim Radisson SAS. W 2006 r. rozpoczął współpracę z Magdą Gessler, przygotowując otwarcie restauracji Ale Gloria!, Beluga i Czaj przy pl. Trzech Krzyży w Warszawie. W 2007 r. objął stanowisko szefa kuchni nowo otwieranego Holiday Inn w Józefowie, gdzie spędził sześć lat. Był też szefem kuchni hotelu Warszawianka Centrum Kongresowe w Jachrance.
W latach 2014-2017 był szefem kuchni nowej restauracji Kalaya – pierwszej w Polsce z kuchnią Australii i Nowej Zelandii, a następnie Warszawskiego Sznytu Steak & Art Kitchen. W 2017 r. trafił do Marriotta najpierw jako restaurant executive chef, a po kilku miesiącach szef kuchni całego hotelu. Paweł Kałuski to kolejna osoba z managementu Marriott Warszawa, która ostatnio opuściła hotel. Mariusz Paszkiel, dyrektor operacyjny oraz wieloletni dyrektor sprzedaży i marketingu, objął nowo stworzoną funkcję director national account Poland sieci Marriott, Mariusz Łukasik, dyrektor F&B, przeszedł do warszawskiego Sheratona Grand, a Adriana Rychter, dyrektor ds. human resources hoteli Marriott i Westin, została szefową HR hotelu Bristol, a Luxury Collection, Warsaw.
W Novotelu Warszawa Centrum. Z Bellotto
Shehab Abdelaziz, ostatnio szef kuchni 5-gwiazdkowego hotelu Bellotto w Warszawie, objął stanowisko executive chefa, a Adam Majewski, wcześniej szef kuchni w ibisie Styles Warszawa Centrum – head chefa (szefa wykonawczego) w Novotelu Warszawa Centrum, największym miejskim hotelu w Polsce (723 pokoje). Pochodzący z Egiptu Shehab Abdelaziz od ponad 20 lat jest związany z Polską, gdzie zaczynał w zespole przygotowującym otwarcie hotelu Intercontinental w Warszawie.
W 2007 r. dołączył do zespołu otwierającego w Warszawie pierwszy hotel sieci Hilton jako szef kuchni bankietowej. W 2009 r. rozpoczął współpracę z jednym z najpopularniejszych master chefów w Polsce, Michelem Moranem. Kolejnym etapem była praca na luksusowych statkach wycieczkowych. Przez ostatni rok był szefem kuchni hotelu Bellotto w Warszawie. Adam Majewski z siecią Accor związany jest od ośmiu lat. Jego droga zawodowa wiodła przez restauracje w Mercure Warszawa Centrum, następnie Mercure Kraków Stare Miasto, gdzie pełnił funkcję chef de partie, i ibis Styles Warszawa Centrum, gdzie był szefem kuchni.
Dodaj komentarz