Karol Krawczyk objął w hotelu Polonia Palace w Warszawie stanowisko dyrektora operacyjnego. Z hotelem tym związany jest od ośmiu lat. Zaczynał jako kierownik gastronomii, a przez ostatnie pięć lat pełnił obowiązki zastępcy dyrektora generalnego.
Jako kierownik gastronomii był odpowiedzialny za restaurację, bar i dział MICE. Do jego głównych zadań należało budowanie profesjonalnego zespołu i szkolenie pracowników, kalkulacja ofert, planowanie eventów oraz współpraca z kontrahentami. W roli zastępcy dyrektora generalnego jego zakres obowiązków poszerzył się o nadzorowanie remontów w zabytkowym hotelu, współpracę z ekipami filmowymi oraz planowanie pracy działów operacyjnych w czasie pandemii.
Swoim doświadczeniem wspierał także pozostałe obiekty grupy Hotele Warszawskie „Syrena” – MDM i Metropol. Teraz odpowiada za kompleksowe zarządzanie wszystkimi działaniami operacyjnymi hotelu. Przed rozpoczęciem pracy w Polonia Palace wiele lat związany był z działem gastronomii Sheratona Warszawa. – Awans Karola to potwierdzenie naszej wieloletniej praktyki polegającej na kształceniu młodych kadr. Inwestujemy w ludzi i rozwijamy ich naturalne talenty poprzez szkolenia zewnętrzne oraz wewnętrzne, cross-training i uczestnictwo w konferencjach branżowych. Dajemy im dostęp do wiedzy – mówi Paweł Lewtak, dyrektor generalny hotelu Polonia Palace i członek zarządu HW „Syrena”.
Jako kierownik gastronomii był odpowiedzialny za restaurację, bar i dział MICE. Do jego głównych zadań należało budowanie profesjonalnego zespołu i szkolenie pracowników, kalkulacja ofert, planowanie eventów oraz współpraca z kontrahentami. W roli zastępcy dyrektora generalnego jego zakres obowiązków poszerzył się o nadzorowanie remontów w zabytkowym hotelu, współpracę z ekipami filmowymi oraz planowanie pracy działów operacyjnych w czasie pandemii.
Swoim doświadczeniem wspierał także pozostałe obiekty grupy Hotele Warszawskie „Syrena” – MDM i Metropol. Teraz odpowiada za kompleksowe zarządzanie wszystkimi działaniami operacyjnymi hotelu. Przed rozpoczęciem pracy w Polonia Palace wiele lat związany był z działem gastronomii Sheratona Warszawa. – Awans Karola to potwierdzenie naszej wieloletniej praktyki polegającej na kształceniu młodych kadr. Inwestujemy w ludzi i rozwijamy ich naturalne talenty poprzez szkolenia zewnętrzne oraz wewnętrzne, cross-training i uczestnictwo w konferencjach branżowych. Dajemy im dostęp do wiedzy – mówi Paweł Lewtak, dyrektor generalny hotelu Polonia Palace i członek zarządu HW „Syrena”.
Dodaj komentarz