Nowym dyrektorem operacyjnym warszawskiego hotelu Bristol, a Luxury Collection został Michał Krauze, który ostatnie 12 lat spędził w Chinach, ostatnio jako dyrektor F&B w hotelu Mandarin Oriental w Kantonie. Jest absolwentem Swiss Hotel Management School. Karierę zaczynał jako stażysta w dziale F&B hotelu Intercontintental na Malcie, potem trafił na praktyki managerskie do Sheratona w Waszyngtonie. W 2010 r. zaczął pracę w hotelu Grand Hyatt w Kantonie, zostając zastępcą managera F&B. W 2012 r. objął funkcję F&B outlet managera w Hyatt Regency w Qingdao. W latach 2014-2019 pracował najpierw jako zastępca dyrektora, a następnie dyrektor F&B w hotelu Westin w Kantonie. W 2019 r. został dyrektorem F&B w Four Seasons w Tiencin, a w 2021 r. objął to samo stanowisko w Mandarin Oriental w Kantonie. Dyrektorem generalnym Bristol, a Luxury Collection od połowy ub.r. jest Aidan Dempsey, wcześniej dyrektor kompleksu Courtyard by Marriott & Marriott Executive Apartments w Dubaju.
…dyrektor F&B…
Łukasz Nowakowski został dyrektorem działu F&B w Bristolu. Karierę w hotelarstwie zaczynał od stażu w szczecińskim Radissonie w 2003 r. Od 2004 r. pracował najpierw w hotelach na Cyprze, a następnie w Anglii m.in. w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. W 2008 r. wrócił do Polski i objął stanowisko managera restauracji w HOT_elarni Hotel & Spa w Puszczykowie. W 2010 r. znowu trafił do Anglii jako zastępca dyrektora w Broadoaks Country House Hotel, od 2013 r. pracował w Australii, a od 2014 r. w hotelach marki Sheraton na Fidżi, w Samoa i na Malediwach, gdzie przez ostatnie dwa lata był dyrektorem F&B w Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa.
…i rooms director
Tomasz Augustyn awansował w Bristolu na stanowisko rooms director. Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczął w 2014 r. jako recepcjonista w rodzinnym Poznaniu. Następnie zdobywał doświadczenie w USA, gdzie pełnił funkcję housekeeping managera w hotelu St. Regis w Waszyngtonie. Po powrocie do Polski pełnił funkcję dyrektora operacyjnego w hotelu Hilton Świnoujście Resort & Spa. Do warszawskiego Bristolu dołączył w styczniu 2021 r. jako kierownik służby pięter. Na nowym stanowisku będzie nadzorował działy front office, housekeeping i SPA. W poprzednim wydaniu „Hotelarza” informowaliśmy, że Adriana Rychter, ostatnio dyrektor HR hoteli Marriott i Westin Warszawa, została dyrektorem ds. human resources w Bristolu, a Luxury Collection.
…dyrektor F&B…
Łukasz Nowakowski został dyrektorem działu F&B w Bristolu. Karierę w hotelarstwie zaczynał od stażu w szczecińskim Radissonie w 2003 r. Od 2004 r. pracował najpierw w hotelach na Cyprze, a następnie w Anglii m.in. w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. W 2008 r. wrócił do Polski i objął stanowisko managera restauracji w HOT_elarni Hotel & Spa w Puszczykowie. W 2010 r. znowu trafił do Anglii jako zastępca dyrektora w Broadoaks Country House Hotel, od 2013 r. pracował w Australii, a od 2014 r. w hotelach marki Sheraton na Fidżi, w Samoa i na Malediwach, gdzie przez ostatnie dwa lata był dyrektorem F&B w Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa.
…i rooms director
Tomasz Augustyn awansował w Bristolu na stanowisko rooms director. Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczął w 2014 r. jako recepcjonista w rodzinnym Poznaniu. Następnie zdobywał doświadczenie w USA, gdzie pełnił funkcję housekeeping managera w hotelu St. Regis w Waszyngtonie. Po powrocie do Polski pełnił funkcję dyrektora operacyjnego w hotelu Hilton Świnoujście Resort & Spa. Do warszawskiego Bristolu dołączył w styczniu 2021 r. jako kierownik służby pięter. Na nowym stanowisku będzie nadzorował działy front office, housekeeping i SPA. W poprzednim wydaniu „Hotelarza” informowaliśmy, że Adriana Rychter, ostatnio dyrektor HR hoteli Marriott i Westin Warszawa, została dyrektorem ds. human resources w Bristolu, a Luxury Collection.
Dodaj komentarz