Mariusz Łukasiak, ostatnio F&B director w warszawskim hotelu Marriott, przeszedł do Sheratona Grand Warsaw na takie samo stanowisko.
Z branżą gastronomiczną związany
jest od 1995 roku, zdobywając
doświadczenia w Eurest Polska, P&O / Princess Cruises Lines Ltd, hotelach
sieci Accor w Warszawie i InterContinental Warszawa. W roku 2015 dołączył do
Marriott Warszawa jako kierownik bankietów, a 2018 r. został zastępcą
kierownika gastronomii, a w połowie 2021 r. dyrektorem gastronomii hotelu.
W Sheraton Grand będzie odpowiedzialny za zarządzanie
całą działalnością food & beverage w hotelu, w tym bankietami, cateringiem
zewnętrznym, restauracjami i barami. Jak informuje hotel: „Wspierany przez szefa
kuchni Marcina Sasina i cały zespół F&B, będzie odpowiedzialny za
dostarczanie najlepszych doświadczeń kulinarnych gościom we wszystkich punktach
sprzedaży oraz wspieranie naszych współpracowników w ich codziennej pracy i
rozwoju”.
Dodaj komentarz