Miłosz Kowalski, ostatnio executive chef w krakowskim hotelu Puro Kazimierz, dołączył do Pieniny SPA Resort (dawna grupa Thermaleo & Uzdrowisko Szczawnica) – grupy inwestycyjnej realizującej projekt rewitalizacji Uzdrowiska Szczawnica. Jako dyrektor kulinarny grupy odpowiedzialny będzie za takie obiekty jak m.in. 5-gwiazdkowy Modrzewie Park Hotel & SPA, 3-gwiazdkowy hotel Navigator oraz nowa inwestycja – Pieniny Grand Hotel z restauracją, lobby barem i sky barem na 13. piętrze, a także za Centrum Kongresowe. Miłosz Kowalski karierę zaczynał w 1998 r. jako kucharz w krakowskiej restauracji Cyrano de Bergerac. W 2005 r. został szefem kuchni w krakowskim hotelu Royal. Rok później trafił do Birmingham, gdzie pracował w Mallory Court Hotel jako chef de partie i w Ashone Hill jako sous chef. W 2010 r. wrócił do Polski i został szefem kuchni w sieciowej firmie cateringowej Eurest. W 2011 r. dołączył do zespołu Radisson Blu Kraków, zostając zastępcą szefa kuchni (executive sous chef), a w 2014 r. brał udział w otwarciu Hilton Garden Inn Airport Kraków jako szef kuchni. Po czterech latach trafił do otwieranego Puro Hotelu Kraków Kazimierz jak executive chef. Obecnie zarządza kuchnią wszystkich gastronomicznych miejsc w Pieniny SPA Resort. •
Dodaj komentarz