Wybrano kierownictwo Royal Tulip Warsaw Apartments

Wybrano kadrę managerską 5-gwiazdkowego aparthotelu Royal Tulip Warsaw Apartments, powstającego w kompleksie Unique Tower firmy Marvipol. Dyrektorem generalnym został Rafał Kincer, a jego zastępcami: ds. operacyjnych Marcin Kuciński, ds. sprzedaży i marketingu Sabina Kowalkow-Paśnik, ds. gastronomii Aneta Piętka, a szefem kuchni Tomasz Koprowski. Rafał Kincer w latach 2004-2010 współtworzył i zarządzał jako dyrektor operacyjny, a potem prezes siecią Hotele Diament.

W 2014 r. został dyrektorem operacyjnym sieci NAT, należącej wcześniej do Kompanii Węglowej, odpowiadając za wyniki 17 hoteli i obiektów wypoczynkowych. W 2018 r. został doradcą zarządu ds. hotelowych w Marvipol Development. Marcin Kuciński z hotelarstwem związany jest od 2010 r. Zaczynał w recepcji hotelu Gromada Lotnisko, potem przez pięć lat pracował w Courtyard by Marriott Airport Warsaw, gdzie doszedł do stanowiska zastępcy kierownika recepcji.

W 2017 r. przeszedł do otwieranego Indigo Nowy Świat jako front office manager, a w połowie ub.r. awansował na stanowisko operations managera. Sabina Kowalkow-Paśnik doświadczenie w branży zdobywała w polskich i zagranicznych sieciach hotelarskich – od działu sprzedaży hotelu Holiday Inn (obecnie Mercure Warszawa) do stanowiska członka zarządu w Platan Hotels & Resorts (właściciela m.in. hoteli Aries).

W 2019 r. została dyrektorem centralnego działu sprzedaży sieci Arche Hotele, a następnie dyrektorem generalnym Arche Hotelu Lublin. Aneta Piętka swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczęła w warszawskim hotelu InterContinental, aby później kontynuować pracę w Mercure Warszawa Fryderyk Chopin. Na dłużej związała się z Sofitel Warsaw Victoria, gdzie przeszła ścieżkę od kierownika baru do dyrektora działu bankietów. Tomasz Koprowski zaczynał swoją karierę w hotelarstwie w Warsaw Marriott, a przez ostatnie siedem lat był szefem kuchni w Sofitel Grand Sopot. •


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *