Przy 5-gwiazdkowym hotelu Nosalowy Park w Zakopanem otwarta została nowa restauracja Marilor w miejscu byłej restauracji Wojciecha Modesta Amaro – Heart by Amaro.
Restauracja Marilor to „autorska propozycja nowoczesnej i lekkiej kuchni polskiej z nutą światowych inspiracji i bogactwem lokalnych składników”. Wnętrze restauracji pełne jest zakopiańskich akcentów – starych plakatów czy widocznych na głównej ścianie reprodukcji obrazów Zofii Stryjeńskiej, nawiązujących do klimatu zabytkowej Willi Marilor, w której jest zlokalizowana, i jej historii.
W menu znajdują się dania z jagnięciny, ryb, „najlepszego polskiego drobiu” czy specjalnej sezonowanej wołowiny, a także tapasy – komponowane każdego dnia z regionalnych składników. W restauracji wypiekany jest własny chleb, który można kupić na wynos. Autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro (zdobywcy pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce) działała przy Nosalowym Parku od otwarcia hotelu w lipcu 2020 r.
Restauracja Marilor to „autorska propozycja nowoczesnej i lekkiej kuchni polskiej z nutą światowych inspiracji i bogactwem lokalnych składników”. Wnętrze restauracji pełne jest zakopiańskich akcentów – starych plakatów czy widocznych na głównej ścianie reprodukcji obrazów Zofii Stryjeńskiej, nawiązujących do klimatu zabytkowej Willi Marilor, w której jest zlokalizowana, i jej historii.
W menu znajdują się dania z jagnięciny, ryb, „najlepszego polskiego drobiu” czy specjalnej sezonowanej wołowiny, a także tapasy – komponowane każdego dnia z regionalnych składników. W restauracji wypiekany jest własny chleb, który można kupić na wynos. Autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro (zdobywcy pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce) działała przy Nosalowym Parku od otwarcia hotelu w lipcu 2020 r.
Dodaj komentarz