Zakończył się remont przestrzeni wspólnych Sheratona Grand Kraków połączony z otwarciem nowej restauracji Anima z kuchnią włoską. Autorem projektu wnętrz jest brytyjska pracownia MKV Design, a za ich wyposażenie odpowiadała warszawska spółka Trust Us.
Nowe oblicze zyskało serce obiektu – hotelowe lobby z recepcją oraz restauracja z barem. Pojawiło się również dużo więcej naturalnej zieleni oraz nowoczesne meble, zgodne ze stylistyką przyjętą w sieci hoteli Sheraton. Przetarg na dostarczenie zabudów, paneli ściennych i mebli wolnostojących wygrała warszawska spółka Trust Us. – Przez ostatnie 16 lat przestrzenie wspólne hotelu cechował styl, który można by określić jako stonowaną klasykę. Obecnie zyskały zdecydowanie bardziej współczesny charakter.
Wnętrza wypełnia więcej kolorów i zieleni. Wśród wykorzystanych materiałów dominuje lity dąb, który znakomicie współgra z malowanymi metalami – mosiądzem i miedzią. Zróżnicowana kolorystyka mebli ma z kolei współgrać z koncepcją inwestora, polegającą na „odmłodzeniu” wnętrz w celu skierowania oferty hotelu również do młodszej niż dotychczas grupy docelowej – mówi Daniel Ochońko, prezes zarządu spółki Trust Us. Nazwa nowej restauracji – Anima, po włosku dusza – nawiązuje do jej charakteru.
W karcie znajdują się focaccie, panini, pasty, risotto, pizze i typowe włoskie dania mięsne i rybne. Wnętrze wyposażone w dizajnerskie włoskie meble składa się z przestrzeni restauracyjnej, miejsca do pracy, tzw. community table z gniazdkami do prądu i światłem punktowym, oraz baru. To realizacja misji „Meet, Work & Relax” hoteli Sheraton na cały świecie. Aby podkreślić włoski styl restauracji, co dwa tygodnie w czwartki organizowane są włoskie Aperitivo z muzyką na żywo, włoskim piwem, winem musującym frizzante, tamtejszymi przekąskami i antipasti. Z kolei w menu niedzielnych brunchy znajdą się m.in. włoskie wędliny, wędzone i peklowane ryby oraz interaktywne stacje gastronomiczne, takie jak stoisko z makaronami i risottem oraz świeżo otwieranymi ostrygami, a także włoskie wina, autorski poncz i piwo beczkowe.
Nowe oblicze zyskało serce obiektu – hotelowe lobby z recepcją oraz restauracja z barem. Pojawiło się również dużo więcej naturalnej zieleni oraz nowoczesne meble, zgodne ze stylistyką przyjętą w sieci hoteli Sheraton. Przetarg na dostarczenie zabudów, paneli ściennych i mebli wolnostojących wygrała warszawska spółka Trust Us. – Przez ostatnie 16 lat przestrzenie wspólne hotelu cechował styl, który można by określić jako stonowaną klasykę. Obecnie zyskały zdecydowanie bardziej współczesny charakter.
Wnętrza wypełnia więcej kolorów i zieleni. Wśród wykorzystanych materiałów dominuje lity dąb, który znakomicie współgra z malowanymi metalami – mosiądzem i miedzią. Zróżnicowana kolorystyka mebli ma z kolei współgrać z koncepcją inwestora, polegającą na „odmłodzeniu” wnętrz w celu skierowania oferty hotelu również do młodszej niż dotychczas grupy docelowej – mówi Daniel Ochońko, prezes zarządu spółki Trust Us. Nazwa nowej restauracji – Anima, po włosku dusza – nawiązuje do jej charakteru.
W karcie znajdują się focaccie, panini, pasty, risotto, pizze i typowe włoskie dania mięsne i rybne. Wnętrze wyposażone w dizajnerskie włoskie meble składa się z przestrzeni restauracyjnej, miejsca do pracy, tzw. community table z gniazdkami do prądu i światłem punktowym, oraz baru. To realizacja misji „Meet, Work & Relax” hoteli Sheraton na cały świecie. Aby podkreślić włoski styl restauracji, co dwa tygodnie w czwartki organizowane są włoskie Aperitivo z muzyką na żywo, włoskim piwem, winem musującym frizzante, tamtejszymi przekąskami i antipasti. Z kolei w menu niedzielnych brunchy znajdą się m.in. włoskie wędliny, wędzone i peklowane ryby oraz interaktywne stacje gastronomiczne, takie jak stoisko z makaronami i risottem oraz świeżo otwieranymi ostrygami, a także włoskie wina, autorski poncz i piwo beczkowe.
Dodaj komentarz