Sabina Kowalkow-Paśnik, przez ostatnie lata związana z siecią Arche Hotele, została dyrektorem sprzedaży i marketingu w powstającym Royal Tulip Warsaw Apartments, Aneta Piętka, ostatnio w Sofitel Warszawa Victoria, dyrektorem gastronomii, a szefem kuchni Tomasz Koprowski, wcześniej szef kuchni w Sofitel Grand Sopot.
Sabina Kowalkow-Paśnik, zastępca dyrektora generalnego Royal Tulip Apartments ds. sprzedaży i markerketingu, w sieci Arche była dyrektorem centralnego działu sprzedaży, a następnie dyrektorem generalnym Arche Hotelu Lublin. Doświadczenie w branży zdobywała w polskich i zagranicznych sieciach hotelarskich – od działu sprzedaży hotelu Holiday Inn (obecnie Mercure Warszawa) do stanowiska członka zarządu w Platan Hotels & Resorts (właściciela obiektów Klub Mila oraz Aries).
Aneta Piętka, jako zastępca dyrektora generalnego ds. gastronomi, zarządzać będzie konceptem gastronomicznym oraz częścią konferencyjno- bankietową. Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczęła w warszawskim hotelu InterContinelatal, aby później kontynuować pracę w Mercure Warszawa Fryderyk Chopin. Na dłużej związała się z Sofitel Warsaw Victoria, gdzie przeszła ścieżkę od kierownika baru do dyrektora działu bankietów.
Tomasz Koprowski pierwsze kroki na zawodowej ścieżce stawiał w Warsaw Marriott, a przez ostatnie siedem lat był szefem kuchni w Sofitel Grand Sopot. Gotował również w Afryce oraz południowej Europie, goszcząc przysławnych polityków, notabli z całego świata oraz gwiazdy z pierwszych stron gazet.
Otwarcie Royal Tulip Warsaw Apartments z 312 apartamentami w standardzie 5-gwiazdkowym planowane jest w II kwartale 2022. Przedwczoraj informowaliśmy, że dyrektorem generalnym obiektu został Rafał Kincer, a jego zastępca ds. operacyjnych Marcin Kuciński.
Dodaj komentarz