Wino... Aby opisać jego smak, znawcy tematu używają ponad stu różnych określeń. Te, które dotyczą znakomitych gatunków, kojarzą się z piękną kobietą albo doskonałej jakości tkaniną. Na przeciwnym biegunie, na którym lokują się wina kiepskie, określenia kojarzą się z korkiem, drzewem dębowym lub octem złego gatunku. Krótko mówiąc - wina dzielą się na te do picia i te... do wylania. Również w Polsce rośnie grono koneserów tego szlachetnego trunku. Coraz bardziej cenionym zawodem staje się sommelier, czyli osoba odpowiedzialna za serwowanie wina i likierów
W Państwowym Policealnym Studium Hotelarsko-Turystycznym w Warszawie kierunek kelner-sommelier został wprowadzony dopiero w 2002 roku. Obawiano się, że w Polsce - kraju o określonych preferencjach alkoholowych - nie będzie zainteresowania tym zawodem. Stało się jednak inaczej. Tylko na tej uczelni dyplomy ukończenia tego trudnego kierunku otrzymało do tej pory 56 osób. Jednym z wykładowców jest tu Marek Gałaj
Gdzie uczył si [...]
W Państwowym Policealnym Studium Hotelarsko-Turystycznym w Warszawie kierunek kelner-sommelier został wprowadzony dopiero w 2002 roku. Obawiano się, że w Polsce - kraju o określonych preferencjach alkoholowych - nie będzie zainteresowania tym zawodem. Stało się jednak inaczej. Tylko na tej uczelni dyplomy ukończenia tego trudnego kierunku otrzymało do tej pory 56 osób. Jednym z wykładowców jest tu Marek Gałaj
Gdzie uczył si [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz