Ecolab nieustannie szuka rozwiązań pozwalających na zwiększenie higieny w procesie ręcznego mycia naczyń i powierzchni twardych. Na rynku dostępny jest już nowy środek dezynfekująco-myjący Aseptopol 76.
Aseptopol
76 to nowy, udoskonalony produkt dla branży HoReCa. Preparat
przeznaczony jest do ręcznego mycia i dezynfekcji naczyń oraz
powierzchni twardych. Formuła produktu opracowana została zgodnie z
najnowszymi europejskimi normami skuteczności. Aseptopol 76 ma
potwierdzone działanie bakteriobójcze i drożdżobójcze w krótkim czasie
kontaktu i już w temperaturze 20⁰C (EN 1276, EN 1650, EN 13697, EN
13697, EN 16615). Jest też skuteczny przeciw wirusom osłonkowym, w tym
koronawirusowi SARS-CoV-2 (EN 14476). Szerokie spektrum działania
dezynfekującego zapobiega zanieczyszczeniom krzyżowym i zapewnia
bezpieczeństwo żywności. Natomiast dzięki ulepszonym właściwościom
odtłuszczającym i pieniącym, preparat skutecznie usuwa zabrudzenia i
tłuszcz, nie pozostawiając smug na naczyniach czy powierzchniach.
Produkt wykazuje przy tym bardzo dobrą tolerancję dermatologiczną.
-
Aseptopol 76 to odpowiedź na potrzeby restauracji i firm cateringowych,
które chcą zapewnić podwyższony standard czystości, higieny i
bezpieczeństwa w każdych warunkach. W procesie maszynowym mamy pełną
kontrolę nad wszystkimi parametrami i możemy zdezynfekować naczynia
termicznie. Zmywając ręcznie, nie możemy spełnić wymagań dotyczących
temperatury dezynfekcji. Kluczową rolę odgrywa więc przestrzeganie
procedur i dobór środków chemicznych. Innowacyjna formuła preparatu
Aseptopol 76 zapewnia skuteczną dezynfekcję naczyń bez użycia zmywarki -
mówi Aneta Krupa, Marketing Manager FacilityCare, Hospitality w Ecolab.
Dodaj komentarz