Autor: Daniel Walczyk, Ailleron/ilumnio
Ponad rok pandemii przyniósł branży hotelarskiej wiele niespodziewanych wyzwań. Jednak pomimo wszystkich negatywnych skutków, ten niezwykły rok zainspirował też wielu hotelarzy do podjęcia kroków w kierunku nowych technologii, które poprawią pobyt gości teraz i w przyszłości.
Poniżej przedstawiamy trzy przy kłady takich rozwiązań, pokazu jące, jak można poradzić sobie z dużym obecnie problemem, jakim jest ponowne zatrudnienie-- osób do pracy w branży hotelarskiej.
1. Check-in bez kontaktu z recepcją. Pozwalający utrzymywać personel w mniejszej liczbie, ograniczyć jego dostępność w określonych godzinach lub zlikwidować go całkowicie. Według badań firmy Amadeus, ok. 62 proc. podróżujących wolałoby zameldować się lub wymeldować z użyciem nowych technologii, aby uniknąć stania w kolejkach. Procedury takie można obecnie zrealizować, udostępniając gościom aplikację mobilną, aplikację webową, kiosk do check-inu lub wykorzystując technologię integrującą się z popularnymi komunikatorami. Goście są przyzwyczajeni do kor [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz