Konferencja MADE FOR Restaurant – FIGHTERS już 20 kwietnia   POD PATRONATEM HOTELARZA

20 kwietnia odbędzie się konferencja MADE FOR Restaurant - FIGHTERS. Podczas konferencji przedsiębiorcy gastronomiczni zaprezentują swoje sukcesy i porażki z ostatniego roku, które mogą pomóc innym z branży rozwinąć się lub utrzymać na powierzchni. Szczególne miejsce w programie poświęcone będzie wsparciu wyjątkowych miast: Gdyni i Krakowa - Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej 2019, dla których gastronomia to istotny kawałek turystyki.

Restauratorzy powalczą o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant i tytuł prawdziwego ,,FIGHTERA 2021 roku”. O tym, kto zostanie zwycięzcą, zadecyduje Jury Profesjonalne oraz uczestnicy wydarzenia. Udział w konferencji jest bezpłatny, ale obowiązuje wcześniejsza rejestracja. Wydarzenie pod hasłem ,,FIGHTERS” odbędzie się w formule on-line.

Konferencja MADE FOR Restaurant 2021, edycja FIGHTERS to zbiór wiedzy i doświadczeń TOP 20 Restauratorów, którzy opowiedzą swoje historie sukcesów i porażek w trakcie pandemii oraz przedstawią osobiste recepty na dostosowanie się. Wzajemne wzmacnianie się, inspirowanie i motywowanie, ma dać branży HORECA siłę do walki w kolejnych miesiącach pandemii. – Tę edycję konferencji organizujemy w hołdzie tym, którzy skutecznie zdefiniowali swoje biznesy na nowo, a nawet w trudnym rynku dostrzegli szansę na rozwój i zmianę – mówi Agnieszka Małkiewicz, organizatorka konferencji. – Zapraszam do udziału w konferencji i korzystania ze wskazówek od tych, którzy dają radę.

Uczestników przywitają: Anna Korfel-Jasińska, Zastępca Prezydenta Miasta Krakowa ds. Edukacji, Sportu i Turystyki oraz Katarzyna Gruszecka-Spychała, Wiceprezydent Gdyni ds. Gospodarki. O tym jak zmieniła się gastronomia od marca 2020 r., jak w trudnych warunkach dostrzec perspektywy na rozwój, jakich zmian można spodziewać się w gospodarce w najbliższych miesiącach i czy dotychczasowa pomoc rządu to fikcja, czy szansa na ratunek rozmawiać będą m.in. Anna Czarczyńska z Akademii Leona Koźmińskiego, Marcin Mączyński z Izby Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego, Jarosław Uściński z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera w Warszawie oraz Agnieszka Małkiewicz z FOR Solutions.

Konferencja to też kompendium praktycznych porad, jak przygotować się na restart, jak zaplanować pracę zespołu, jak dostosować nowe menu i jak przekonać gości, że restauracje są bezpieczne. Prezentacje restauratorów zostaną podzielone na pięć bloków tematycznych, po których eksperci, m.in. Hanna Wencka z Aviko HoReCa Polska, Andrzej Drus z Transgourmet, Selgros Cash&Carry, Marcin Wajda z Winterhalter i John Gabrovic ze Stacji Food Hall wygłoszą biznesowe komentarze, wskazując na możliwe kroki rozwoju i rozwiązania, które mogą przynieść wymierne efekty.

Uczestnicy konferencji poznają też wyjątkowe inicjatywy, które wspierają gastronomię w czasie pandemii. W jaki sposób międzynarodowa platforma Save The Fork angażuje blogerów i influencerów w pomoc gastronomii opowie Małgorzata Czwarno z Save The Fork. Jak od środka funkcjonuje system do rezerwacji MojStolik.pl przedstawi podczas prelekcji ,,Technologia na restart - Planuj rezerwacje i buduj relacje z gośćmi” Ewelina Sobiczewska z MojStolik.pl i FOR Solutions. Kulisy i mechanizm nowego projektu Horeca Boost zaprezentuje Katarzyna Płachecka z Horeca Boost, Have a bite i Jedling Marketing. Ekspertka wygłosi prezentację na temat ,,Boost Horeca –– Marketing dla restauracji. Zrób to Sam! Sprytne zagrania za niewielkie pieniądze. Nowa platforma edukacyjna dla właścicieli i managerów.”

Bezpłatna rezerwacja na wydarzenie daje uczestnikom możliwość powrotu po 20 kwietnia do nagrań i materiałów pokonferencyjnych, które będą dostępne na platformie konferencyjnej Meeting 15 do 20 maja. Ponadto uczestnicy otrzymają e-raport będący przedłużeniem wystąpień ekspertów na temat prowadzenia działalności w czasie pandemii.


Kto otrzyma stypendium Made FOR Restaurant?

Podczas pierwszego etapu konkursu o stypendium biznesowe MADE FOR Restaurant z wielu przesłanych ankiet zostało wyłonionych TOP 20 Restauratorów, których prezentacje stanowią integralną część tegorocznych edycji konferencji. Opisując swoje historie, lokal i zespół przed pandemią, w trakcie lockdownów, podczas ograniczonej działalności w wakacje i teraz, restauratorzy w ankiecie mieli za zadanie udowodnić, dlaczego zasługują na miano NOWYCH LIDERÓW BRANŻY. Następnie spośród 20 najlepszych zgłoszeń, JURY składające się z organizatora konferencji – FOR Solutions, partnerów wydarzenia, przedstawicieli branży i Uczestników konferencji, wybierze FIGHTERA 2021 roku. Otrzyma on tytuł najlepszego Restauratora Roku, 5 tys. zł w gotówce i 2 tys. zł w bonach zakupowych do sklepów Selgros Cash&Cerry, roczny abonament na system do rezerwacji MojStolik.pl z tabletem Lenovo oraz wsparcie marketingowe restauracji. Głównym celem konkursu jest wspieranie wzajemnych relacji i pomoc gastronomii w trudnej sytuacji.

Partnerami strategicznymi wydarzenia są Transgourmet, Selgros Cash&Carry i MojStolik.pl, a partenerem medialnym „Hotelarz”.
Więcej informacji o Konferencji oraz bezpłatna rejestracja na stronie: https://forsolutions.pl/konferencja-fighters/



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *