Hotel Grano, Gdańsk. Ziarno, kwiaty i wino na Wyspie Spichrzów

Hotel Grano powstał na Wyspie Spichrzów i barwna historia tej wyspy od samego początku wpleciona jest w koncepcję hotelu, zarówno na poziomie architektury, jak i designu, a nawet samej nazwy. Grano po włosku znaczy ziarno, a to właśnie wysokojakościowe zboże przechowywano w spichlerzach, którymi niegdyś zabudowana była wyspa. Jeden z nich znajdował się przy ul. Pszennej, w miejscu, gdzie dziś stoi Grano. HOTEL GRANO MIASTO: GDAŃSK KATEGORIA: 4**** POKOJE: 136 / MIEJSCA: 50 SALE GASTRONOMICZNE: 1 / MIEJSCA: 120 SALE KONFERENCYJNE: 3 / MIEJSCA: 140 BIURO ARCHITEKTONICZNE: KD Kozikowski Design PROJEKT WNĘTRZ: Ideograf – Paulina Czurak DATA OTWARCIA: maj 2020 POMYSŁ: Wplecenie w koncepcję hotelu historii Wyspy Spichrzów, zaczynając od samej nazwy (z wł. ziarno), przez architekturę z murami starego spichlerza, po design Mury dawnego spichlerza, którego powstanie datowane jest na prze [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *