Może nie do końca wszystkich restauracji, ale z pewnością tych tradycyjnych, z klimatem socjalnym i koncepcją dań przygotowanych na żywo przez szefa kuchni i jego ekipę.
WW sieci krążą filmiki przedstawiające sterylną grupę japońskich turystów zwiedzających paryską brasserie, gdzie urocza przewodniczka przebrana za hostessę opowiada, jak to w dawnych czasach (aż rok temu) lokalni barbarzyńcy spożywali kolację, siedząc naprzeciwko siebie, częstując się chlebem ze wspólnego koszyczka, podając sobie wspólne przyprawy. O zgrozo, niektórzy nawet zajadali się fondue bourginon z jednego garnka, gotując w tym wywarze covidowym kostki wołowiny na długim widelcu. Science fiction? Jeśli poszczególne rządy nie poluzują, to takie muzealne pizzerie, osterie, puby i biersztuby pojawią się od Rzymu przez Berlin do Londynu. Wyprą nawet muzeum seksu w Amsterdamie i Mme Tussauds gdziekolwiek… A w Polsce obok Gesslerowni, Okrasowni i Amarowni, w obowiązkowym pakiecie turystycznym będzie jeszcze Bar Mleczny Ryś ze wspólną łyżką na łańcuchu. Wtedy, po zwiedzaniu kilku muzeów, jak już porządnie zgłodniejemy, to w minimarkecie wmontowanym w ścianę hotelowego lobby kupimy sobie jakiś higienicznie zapakowany sandwicz, który spożyjemy indywidualnie, w sterylnym zaciszu pokoju, oglądając jedynie słuszną telewizję, wypluwającą mrożące krew w żyłach statystyki zakażeń w kraju i na świecie. I to jest wersja optymistyczna, bo występuj [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz