La Brasserie Moderne w Sofitelu Victoria z tytułem Najlepszej Restauracji w Polsce

Restauracja La Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria zdobyła tytuł Najlepszej Restauracji w Polsce w 2020 r. w X edycji przewodnika Poland 100 Best Restaurants 2020 oraz nagrodą Grand Award 5 Widelców. La Brasserie Moderne jest współczesną interpretacją klasycznej francuskiej brasserie, oferującej menu oparte na sezonowych produktach.



Dania według koncepcji szefa kuchni Macieja Majewskiego są wynikiem jego kulinarnych pasji i zaangażowania. Menu jest połączeniem tradycyjnej francuskiej kuchni z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości. Uzupełnieniem oferty jest kolekcja najlepszych roczników win. Nagrody Poland 100 Best Restaurants są przyznawane w kategoriach: Najlepsza Restauracja w Polsce oraz Grand Award – 5 Widelców, 4, 3, 2 i 1 Widelec. 5 Widelców, oprócz La Brasserie Moderne, zdobyły też restauracje działające m.in. w hotelach Aries w Zakopanem (Halka), Intercontinental w Warszawie (Platter by Karol Okrasa), Fabryka Wełny w Pabianicach (Wzorcownia by Wiesław Bober) i Żubrówka w Białowieży, a 4 Widelce m.in. restauracje w hotelach Copernicus, Indigo i Kossak (Oranżeria) w Krakowie, Arłamów, Cristal w Białymstoku, Uroczysko Siedmiu Stawów w Niemczy, Le Regina (La Rotisserie) w Warszawie, Diune w Kołobrzegu (Arte), Platinum Mountain w Szklarskiej Porębie (Regionalne Talerze), IBB Andersia w Poznaniu (Flavoria), Best Western Edison w Baranowie (Lumière) oraz Zamek Ryn i Anders na Mazurach. Celem listy Poland 100 Best Restaurants jest promowanie miejsc tworzonych z pasją, przy zachowaniu najlepszej jakości. W 2020 r. przeszkoleni anonimowi inspektorzy odwiedzili i ocenili 711 restauracji. Wszystkie odwiedzane przez inspektorów restauracje oceniane są za pomocą kwestionariusza składającego się ze stu podpunktów. Punkty przyznawane są za jakość i świeżość produktów, harmonijność menu, walory smakowe serwowanych dań, profesjonalizm i jakość obsługi, komfort i atmosferę pobytu oraz otoczenie i wnętrze restauracji. •


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *