Autor: Agnieszka Kulasek, LSI Software
Nowoczesne technologie już od dawna wspierają codzienną pracę w hotelach, a pandemia jeszcze bardziej uwypukliła, jak ważne jest wykorzystywanie tego typu rozwiązań. Chodzi przede wszystkim o technologie, które ograniczają fizyczne interakcje między gośćmi a obsługą hotelu. Należą do nich m.in.: zdalny check-in i check-out, kioski samoobsługowe, aplikacje mobilne do zamawiania usług dodatkowych czy system automatyki hotelowej do sterowania urządzeniami w pokoju.
Wsparcie recepcji
Zdalny check-in i check-out nie zastąpi całkowicie recepcji, ale będzie jej doskonałym uzupełnieniem. Taki wirtualny meldunek minimalizuje kontakt gości z obsługą recepcji oraz z innymi osobami meldującymi się w hotelu. Gość może przyjechać do obiektu o dowolnej porze, a także nie musi martwić się o kolejki. Zasada działania jest prosta – po wcześniejszej rezerwacji gość otrzymuje SMS lub e-mail z linkiem do strony WWW, na której uzupełnia dane osobowe. Po wypełnie [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz