Dorota Nidzgorska-Mazonik, zastępca dyrektora generalnego hotelu Arłamów, awansowała na stanowisko dyrektora. Wcześniej funkcję tę pełnił Michał Kozak, prezes zarządu Arłamów SA. Nowa dyrektor Arłamowa karierę w hotelarstwie zaczęła 18 lat temu w dziale sprzedaży MCC Mazurkas Conference Center & Hotel w Ożarowie Mazowieckim, gdzie spędziła dziewięć lat, dochodząc do stanowiska kierownika sprzedaży i marketingu. W 2011 r. została dyrektor sprzedaży w przygotowywanym do otwarcia hotelu Narvil w Serocku. Dwa lata później objęła takie samo stanowisko w hotelu Warszawianka w Jachrance, a później w Pałacu Żelechów. W 2015 r. została dyrektor regionalną sprzedaży w zakopiańskim Nosalowym Dworze Resort & Spa, a w 2018 r. dyrektor regionalną sprzedaży hotelu Arłamów. W 2019 r. awansowała na stanowisko zastępcy dyrektora generalnego w trakcie szerszych zmian personalnych, gdy dotychczasowy dyrektor Michał Kozak został prezesem spółki po właścicielu Antonim Kubickim, który stanął z kolei na czele rady nadzorczej. Dorota Nidzgorska-Mazonik jest absolwentką filologii rosyjskiej po Uniwersytecie Warszawskim.
Radosław Dworzyński, dotychczasowy dyrektor operacyjny Platinum Mountain Hotel & Spa w Szklarskiej Porębie, awansował na dyrektora generalnego tego flagowego hotelu grupy Górskie Resorty. Z branżą hotelarską związany jest od dziewięciu lat. Pierwsze kroki stawiał w dziale gastronomii DoubleTree by Hilton w Dublinie, gdzie mieszkał przez wiele lat. Ukończył studia biznesu i zarządzania na Uniwersytecie w Dublinie w 2012 r. Po powrocie do Polski pracował w hotelach Bristol a Luxury Collection i Sofitel Warsaw Victoria. Od 2017 r. pełnił funkcję dyrektora F&B w Grand Hotel Tiffi w Iławie. Z grupą Górskie Resorty związany jest od ub.r., gdy w listopadzie otwierał Platinum Mountain Hotel & Spa.
Radosław Dworzyński, dotychczasowy dyrektor operacyjny Platinum Mountain Hotel & Spa w Szklarskiej Porębie, awansował na dyrektora generalnego tego flagowego hotelu grupy Górskie Resorty. Z branżą hotelarską związany jest od dziewięciu lat. Pierwsze kroki stawiał w dziale gastronomii DoubleTree by Hilton w Dublinie, gdzie mieszkał przez wiele lat. Ukończył studia biznesu i zarządzania na Uniwersytecie w Dublinie w 2012 r. Po powrocie do Polski pracował w hotelach Bristol a Luxury Collection i Sofitel Warsaw Victoria. Od 2017 r. pełnił funkcję dyrektora F&B w Grand Hotel Tiffi w Iławie. Z grupą Górskie Resorty związany jest od ub.r., gdy w listopadzie otwierał Platinum Mountain Hotel & Spa.
Dodaj komentarz