Aleksandar Zivkovic, przez ostatnie cztery lata dyrektor F&B w warszawskim hotelu Bristol a Luxury Collection, został dyrektorem generalnym krakowskiego hotelu 5-gwiazdkowego Unicus Palace, którym zarządza Dobry Hotel. Z branżą hotelarską i gastronomiczną jest związany od blisko 25 lat. Przez 12 lat pływał na statkach pasażerskich, gdzie m.in. kierował działami gastronomii. W latach 2003-2005 był też F&B managerem w gdańskim hotelu Dwór Oliwski, a w latach 2009-2012 F&B managerem w sopockim Sheratonie. W 2012 r. brał udział w otwarciu hotelu St. Regis w katarskiej Dosze. Od 2013 r. związany był z hotelem Bristol w Warszawie jako F&B manager, a w 2016 r. został dyrektorem działu gastronomii tego hotelu. Studiował w znanej szwajcarskiej szkole hotelarskiej w Glion, wykładał w SGGW w Warszawie, gdzie przez dwa sezony był opiekunem grupy studentów. Otwarty w 2017 r. przy ul. Floriańskiej Unicus Palace dysponuje 60 pokojami, dwiema restauracjami oraz dwiema salami konferencyjnymi na 180 osób.
Dodaj komentarz