Na co dzień jest headchefem restauracji Mercato w gdańskim Hiltonie. Zdobywał doświadczenie w restauracjach nagradzanych gwiazdkami Michelin. Paweł Stawicki – jeden z najbardziej cenionych trójmiejskich kucharzy rozpoczyna współpracę ze znanym w całej Europie producentem porcelany.
Stawicki zdobywał doświadczenie w restauracjach wyróżnionych nawet trzema gwiazdkami Michelin - Maaemo ***, The Greenhouse **, Atelier Amaro * oraz RAW **. W przygotowywanych potrawach najbardziej ceni sezonowość. W jego daniach często znajdziemy przetwory wykonane ze świeżych owoców i warzyw.
„Kompozycję moich dań bardzo często opieram na pobudzeniu wszystkich zmysłów. Szczególną uwagę zwracam na formę podania, zapach, smak oraz konsystencję. W kuchni największą inspiracją jest dla mnie produkt. Zawsze stawiam na najwyższą jakość, również jeśli chodzi o wybór porcelany” - zdradza szef. Nie ma zatem lepszej motywacji dla producenta porcelany niż kucharz postrzegający serwis jako płótno idealne dla swojego popisowego przepisu.
Lubiana od lat umacnia swoją pozycję wśród klientów biznesowych z sektora HoReCa. Filozofią marki jest przekonanie, że idealnie dobrana porcelana potrafi w wyjątkowy sposób podkreślić walory wizualne prezentowanego dania. Wysokiej jakości, niezawodne zestawy porcelany Lubiana, goszczą na stołach wielu restauracji, hoteli czy kawiarni w całej Europie. Oferta producenta została właśnie poszerzona o produkty z serii Lubiana Premium adresowane do profesjonalnych szefów kuchni. Współpraca znanego kucharza z liderem wśród producentów porcelany otwiera nowe ścieżki rozwoju dla obu stron.
Dodaj komentarz