Ruszył nowy Radisson Blu w Sopocie   OTWARCIA

Dziś w Sopocie gości zaczął przyjmować hotel Radisson Blu z 219 pokojami, docelowo z centrum konferencyjnym o powierzchni 2 tys. m kw., strefą basenową i 12 gabinetami SPA. Hotel położony przy ul. Bitwy pod Płowcami naprzeciwko Marriotta należy do trójmiejskiego dewelopera Grupy Inwestycyjnej Hossa. To ósmy hotel pod marką Radisson Blu w Polsce.

Pokoje przygotowano w dwóch autorskich aranżacjach: art deco i modern chic z łóżkami o ponadstandardowej długości 210 cm, ekspresami do kawy i minibarami. Standardowe pokoje mają 28 m kw. Centrum konferencyjne Radisson Meetings daje możliwość 30 konfiguracji sal. Wkrótce oddany zostanie także pawilon ze sceną, mogący pomieścić do 1 tys. osób, a także sąsiadująca z nim przestrzeń liczącą 22 tys. m kw. na imprezy plenerowe. Strefa SPA & wellness zaoferuje basen pływacki o długości 25 metrów, basen rekreacyjny, centrum fitness i siłownię z wyposażeniem Technogym, kompleks saun z tepidarium, łaźnię błotną, parową, suchą i ziołową, jacuzzi wewnętrzne i zewnętrzne oraz zewnętrzną sauną dla 35 osób, a także 12 pokoi zabiegowych oraz salon szybkiej kosmetyki z usługami manicure, pedicure, fryzjerskimi. Kulinarnym sercem Radisson Blu Hotel Sopot jest restauracja a’la carte z kuchnią śródziemnomorską, dużym tarasem i widokiem na Sopockie Błonia. Dania przygotowywane mają być z użyciem ziół, warzyw i owoców pochodzących z hotelowych upraw, a także świeżych ryb z Bałtyku. Na gości czekać też będą  produkty wytwarzane na miejscu, m.in. wędliny, ciasta i pieczywo.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *