Szefem kuchni w kompleksie Crowne Plaza – Holiday Inn Express Warsaw The Hub został Paweł Suchenek, ostatnio pełniący tę funkcję w warszawskim hotelu Holiday Inn City Center przy ul. Twardej. Z gastronomią związany jest od ponad dwudziestu lat. Zaczynał jako kucharz w hotelu Marriott w Zurychu, potem awansował na stanowisko chef de partie. W latach 2002-2004 był junior sous chefem w hotelu Renaissance w Wlk. Brytanii, przez kolejne dwa lata pełnił tę samą funkcję w Marriotcie w Zurychu, a potem został executive sous chefem (zastępcą szefa kuchni) w Chesnut Marriott Hotel w Anglii. W latach 2008-2014 pracował jako szef kuchni w butikowym hotelu The Rialto w Warszawie. Przez kolejne dwa lata umiejętności szlifował w pałacu jego wysokości szejka Hamada bin Khalifa Al Thani – byłego emira, który abdykował na rzecz swojego syna – w Katarze. Od 2017 r. był szefem kuchni w Holiday Inn City Center od jego otwarcia. Jako szef kuchni Paweł Suchenek będzie odpowiadał za koncepcję gastronomiczną oraz kreacje menu w: restauracji Nova Wola, Sky Barze i lobby barze. Czuwać będzie również nad ofertą bankietową całego kompleksu, w którym powstaje też nowoczesna przestrzeń konferencyjna. •
Dodaj komentarz