Jarosław Osmolik, dotychczasowy dyrektor działu Food & Beverage w hotelu InterContinental Warszawa, objął funkcję dyrektora operacyjnego oraz zastępcy dyrektora generalnego w nowo powstającym kompleksie hoteli Crowne Plaza – Holiday Inn Express Warsaw The Hub Warszawa. Pracę w gastronomii rozpoczął w 1998 r. na luksusowym statku pasażerskim Renaissance Cruise Lines. W kolejnych latach doskonalił umiejętności w międzynarodowych sieciach hotelowych, w 2002 r. zaczął pracę w warszawskim hotelu Hyatt, gdzie w 2007 r. został zastępcą dyrektora F&B. W latach 2010-2013 był związany z 5-gwiazdkowym hotelem Westin jako manager operacyjny działu F&B. Współpracę z siecią IHG rozpoczął w 2013 r., kiedy został dyrektorem F&B warszawskiego hotelu InterContinental, gdzie nadzorował działania dwóch restauracji hotelowych, baru, kawiarni, room service’u oraz obszernego działu bankietów i usług cateringowych. Do jego obowiązków należało m.in. zarządzanie ponad stuosobowym zespołem, koordynowanie działalności wszystkich punktów gastronomicznych w hotelu, a także realizowanie standardów marki. Dyrektorem generalnym kompleksu Crowne Plaza – Holiday Inn Express został Marcin Szymfel, wcześniej zastępca dyrektora generalnego warszawskiego InterContinentala, o czym więcej pisaliśmy w wydaniu 10/2019 „Hotelarza”.
Dodaj komentarz