Po 13 latach targi Polagra Food, Polagra Tech oraz Polagra Gastro i Invest Hotel trafiły pod jeden wspólny szyld marki: Polagra – Food, Horeca, Foodtech. Pod taką nazwą ma się odbyć najbliższa edycja w Poznaniu planowana na 28 września-1 października. Marka Polagra oparta będzie na trzech salonach tematycznych: – strefie Food – która dla branży spożywczej ma być zwiastunem trendów konsumenckich, kompleksowym przeglądem ofert oraz promocją polskiej gospodarki (mięsa i przetwory, ryby, mleko i produkty, owoce, warzywa, produkty piekarnicze, napoje, alkohole, żywność ekologiczna); – strefie Horeca – będącej miejscem prezentacji innowacyjnych rozwiązań mających na celu usprawnić pracę profesjonalnych kuchni, zwiększyć zakres usług oferowanych przez lokale gastronomiczno- -noclegowe, a także zapewnić bezpieczeństwo i komfort pobytu gościom restauracji czy obiektów noclegów (wyposażenie zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych, pokoi, łazienek, recepcji, centrów konferencyjnych, stref relaksu, nowe technologie, środki czystości, odzież); – strefie Foodtech – tętniącej życiem fabryce żywności, w której można będzie zobaczyć działanie całych linii produkcyjnych (maszyny i urządzenia, opakowania, środki ochrony). Sercem ekspozycji dla sektora Horeca jest strefa kulinarna, w której odbywa się najbardziej prestiżowy konkurs w polskiej gastronomii – Kulinarny Puchar Polski. W tym roku będzie to 20. edycja. W strefie Horeca odbywają się także przeznaczone dla przedstawicieli obiektów gastronomicznych i noclegowych szkolenia na temat zmian na rynku w obszarze trendów kulinarnych, technologii, rozwiązań marketingowych oraz warsztaty kulinarne z szefami kuchni.
Dodaj komentarz