Cagiolo Montepulciano DOC
Włochy, region Abruzzo Rocznik 1999
Wino stworzone w 100 procentach ze szczepu Montepulciano.
Leżakowane 18 miesięcy w beczce dębowej oraz sześć miesięcy w butelce.
Cagiolo ma głęboko rubinowy kolor z delikatnym fioletowym odcieniem, jest to wino wytrawne o zdecydowanie winnym aromacie oraz owocowym smaku.
Charakteryzuje się wyważt inym poziomej 11 tanin, zapachem korzennych przypraw i wanilii. Jeśli smakować te wino, to najlepiej w parze z pieczoną dziczyzną w ciężkich sosach oraz aromatycznymi serami Gorgonzola i Roąuefort. Wino otrzymało srebrny medal na
Międzynarodowym Konkursie Winiarskim w Londynie w 2000 r., brązowy medal na
Konkursie Enologicznym w Brukseli w 2001 r. oraz brązowy medal na prestiżowym Konkursie Winiarskim „Starwine" w Filadelfii.
Passito Terre di Chieti
Włochy, region Abruzzo Rocznik 2000
Wino wytwarzane w 100 proc. ze szczepu Moscato. Passito charakteryzuje intensywny bukiet kandyzowanych owoców, dżemu morelowego, suszonych fig i daktyli. Jeśli enologiem nie jesteś, korzystaj z tego pełnego słodyczy i mocy wi [...]
Włochy, region Abruzzo Rocznik 1999
Wino stworzone w 100 procentach ze szczepu Montepulciano.
Leżakowane 18 miesięcy w beczce dębowej oraz sześć miesięcy w butelce.
Cagiolo ma głęboko rubinowy kolor z delikatnym fioletowym odcieniem, jest to wino wytrawne o zdecydowanie winnym aromacie oraz owocowym smaku.
Charakteryzuje się wyważt inym poziomej 11 tanin, zapachem korzennych przypraw i wanilii. Jeśli smakować te wino, to najlepiej w parze z pieczoną dziczyzną w ciężkich sosach oraz aromatycznymi serami Gorgonzola i Roąuefort. Wino otrzymało srebrny medal na
Międzynarodowym Konkursie Winiarskim w Londynie w 2000 r., brązowy medal na
Konkursie Enologicznym w Brukseli w 2001 r. oraz brązowy medal na prestiżowym Konkursie Winiarskim „Starwine" w Filadelfii.
Passito Terre di Chieti
Włochy, region Abruzzo Rocznik 2000
Wino wytwarzane w 100 proc. ze szczepu Moscato. Passito charakteryzuje intensywny bukiet kandyzowanych owoców, dżemu morelowego, suszonych fig i daktyli. Jeśli enologiem nie jesteś, korzystaj z tego pełnego słodyczy i mocy wi [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz