Szósta edycja poznańskich targów zgromadziła na powierzchni 1200 mkw. około 100 firm. Łącznie targi - wraz Międzynarodowym Salonem Turystycznym Tour Salon - odwiedziło blisko 18 tys. osób., z czego 6 tys. podczas dni branżowych, kiedy to wstęp na targi był możliwy wyłącznie dla profesjonalistów po uprzedniej rejestracji.
Najważniejszym konkursem targów był V Kulinarny Puchar Polski. Wyłonił on Mistrza Polski w Gotowaniu, a został nim Roman Ratajczak z poznańskiej Gospody pod Koziołkami. Zmagania kucharzy i cukierników we wszystkich konkursach oceniali międzynarodowi jurorzy - prawdziwi mistrzowie sztuki kulinarnej, a wśród nich tak znane w Polsce osoby, jak Kurt Scheller, Robert Sowa, The-ofilios Vafidis i Jerzy Pasikowski, a także szefowie kuchni przybyli specjalnie z zagranicy: Karlheinz Haase (Niemcy), Michael Schlie-rer (Holandia), Camille Schumacher (Luksemburg), Yvon Blandin (Francja). Następna edycja targów odbędzie się w dniach 25-28 października 2006 r.
Najważniejszym konkursem targów był V Kulinarny Puchar Polski. Wyłonił on Mistrza Polski w Gotowaniu, a został nim Roman Ratajczak z poznańskiej Gospody pod Koziołkami. Zmagania kucharzy i cukierników we wszystkich konkursach oceniali międzynarodowi jurorzy - prawdziwi mistrzowie sztuki kulinarnej, a wśród nich tak znane w Polsce osoby, jak Kurt Scheller, Robert Sowa, The-ofilios Vafidis i Jerzy Pasikowski, a także szefowie kuchni przybyli specjalnie z zagranicy: Karlheinz Haase (Niemcy), Michael Schlie-rer (Holandia), Camille Schumacher (Luksemburg), Yvon Blandin (Francja). Następna edycja targów odbędzie się w dniach 25-28 października 2006 r.
Dodaj komentarz