Nosalowy Park Hotel & SPA Zakopanem, najnowszy projekt hotelowy Grupy Nosalowy Dwór, zyska oryginalny projekt na zakopiańskiej scenie kulinarnej. Już tej zimy wraz z obiektem otwarta zostanie autorska restauracja Heart by Amaro, projekt realizowany przez Wojciecha Modesta Amaro, zdobywcę pierwszej gwiazdki Michelin w Polsce.
Koncepcja restauracji ulokowanej w zabytkowej willi nawiązuje do biesiadnego stylu spotkań kojarzonego od lat z zakopiańską bohemą. Amaro zadbał o to, aby w tej przestrzeni każdy czuł się swobodnie, dlatego też proponować będzie dania „do podziału”, a także do wyboru z karty. Z myślą o najmłodszych szef przygotował specjalne menu „Palce Lizać” oparte wyłącznie na produktach ekologicznych.
Dla przyszłych gwiazd gastronomii planowane są również kulinarne niespodzianki i butikowa kolekcja akcesoriów oraz strojów kuchennych. Dopełnienie całości stanowić ma karta win, z akcentem na wina organiczne, a także kultowa selekcja polskich alkoholi: wódek, nalewek, likierów, miodów pitnych, cydrów i kraftowych piw.
Wojciech Modest Amaro, samouk i pasjonat, który spędził ponad 8 lat poza granicami kraju szkoląc się w Londynie, Paryżu i Barcelonie, u boku takich sław jak Ferran Adria. Jego pionierska wizja współczesnej kuchni polskiej zdobyła uznanie na świecie i wiele prestiżowych wyróżnień. Zdobywca pierwszej, historycznej gwiazdki Michelin w Polsce w 2013 roku.
Nosalowy Park Hotel & SPA ze 139 pokojami w pobliżu Krupówek, powstaje w rozbudowywanym pałacu Villa Marilor, należącym do Grupy Nosalowy.
Możliwość współtworzenia tego projektu jest dla nas wielkim wyróżnieniem, ale też i wyzwaniem. Cieszymy się, że wspólnie z panem Wojciechem Modestem Amaro i jego żoną Agnieszką możemy tworzyć zupełnie nowy koncept na polskim rynku gastronomicznym. W dokonaniach państwa Amaro szczególnie cenimy najwyższą jakość oraz nieustającą pasję i zaangażowanie. To wartości, które przyświecają również zespołowi hotelu Nosalowy Park oraz całej Grupie Nosalowy - mówi w imieniu Grupy Nosalowy Wiktor Wróbel, prezes zarządu Nosalowy Dwór.
Zlokalizowany w otoczeniu bukowego parku Nosalowy Park Hotel & SPA wyróżniać się ma nowoczesną elegancją połączoną z niebanalną interpretacją regionalnych tradycji i unikatowym designem, nawiązującym do charakterystycznego dla 20-lecia międzywojennego stylu art. déco. Architektonicznie obiekt zaprojektowany przez pracownię Kahl-Gaczorek Architekci czerpie z wzorców zakopiańskiej architektury mieszczańskiej. Villa Marilor powstała w 1905 r.
W okresie międzywojennym miejsce to było jednym z najważniejszych salonów towarzyskich Zakopanego. Celem realizowanej przez Grupę Nosalowy inwestycji jest przywrócenie jej dawnej świetności.
Nosalowy Park zaoferuje m.in. dwie restauracje, NABE SPA w zabytkowej części hotelu, strefę wellness z basenem i saunami oraz przestrzeń konferencyjną. Na najwyższych kondygnacjach obiekt będzie dysponował apartamentami z prywatnymi ogrodami na dachu.
Do Grupy Nosalowy należy zlokalizowany w górnej części Zakopanego kompleks Resort Nosalowy Dwór, składający się z czterech hoteli od trzech do pięciu gwiazdek z blisko 400 pokojami i największego centrum kongresowego na Podhalu.
Dodaj komentarz