Nowi szefowie kuchni w hotelach IBB: Andersia i Długi Targ

Na stanowiskach szefów kuchni w dwóch polskich hotelach sieci IBB nastąpiły zmiany – Grzegorz Wiciak z hotelu IBB Długi Targ objął stanowisko w poznańskim hotelu IBB Andersia, a w Gdańsku zastąpił go Bartosz Czyżyk. Bartosz Czyżyk przygodę z gastronomią rozpoczął w 1999 r. Od 2003 r. związany był z hotelem Hanza w Gdańsku, by następnie wyjechać do Włoch, gdzie spędził niemal pięć lat w restauracji Locanda del Re i 4-gwiazdkowym hotelu Yu Resort & Wellnes Superior na stanowisku szefa kuchni. Po powrocie pracował w gdańskich hotelach: Hiltonie, Almond, IBB Długi Targ i Golden Tulip. W październiku wrócił do gdańskiego hotelu grupy IBB, gdzie objął stanowisko szefa kuchni. W wolnym czasie szlifuje formę w sportach walki, a dokładnie w MMA, które trenuje nawet kilka razy w tygodniu. Grzegorz Wiciak, nowy szef kuchni hotelu IBB Andersia, swoją przygodę z gastronomią rozpoczął w 2003 r. w hotelu Trawiński w Poznaniu. Przez kilka lat pracował w restauracjach w Poznaniu, takich jak m.in. Cafe Plotka, Nalewka w Wadze Miejskiej, Gospoda Młyńskie Koło czy popularna niegdyś restauracja W-Z. Następnie pracował w Hotelu 500 w Tarnowie Podgórnym, gdzie awansował na stanowisko zastępcy szefa kuchni. Kolejnym krokiem był wyjazd do Heringsdorfu niedaleko Świnoujścia, do hotelu Maritim. Po powrocie do Polski kontynuował pracę w kuchni w hotelu Regatta w Kiekrzu obok Poznaniu, gdzie doszedł do stanowiska szefa kuchni. Po kilku latach spędzonych za kulinarnymi sterami hotelu Regatta, przez miesiąc pracował w hotelu IBB Andersia jako szef porannej zmiany śniadaniowej, by wyjechać do Gdańska i brać udział w projekcie otwarcia hotelu IBB Długi Targ, gdzie spędził dwa lata, po których wrócił do Poznania, by ponownie pracować w Andersii, tym razem już jako szef kuchni. •


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *