Wieloletni szef kuchni w warszawskim hotelu Sheraton, ostatnio pracujący w Kołobrzegu Artur Grajber został szefem kuchni Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie. Karierę zawodową zaczynał w 1989 r. w pierwszej w Polsce restauracji serwującej dania kuchni greckiej Parnas w Warszawie na Krakowskim Przedmieściu, a już jako szef zmiany brał udział w ponownym otwarciu hotelu Bristol w 1992 r. Jako szef kuchni otwierał Restaurację 99 w Warszawie, która zdobyła tytuł Restauracji Roku 1998. Następne otwarcia, którym przewodził, to pierwszy minibrowar i restauracja Soma przy ul. Foksal oraz hotel The Westin Warsaw, który otrzymał dwie z rzędu nagrody dla najlepszego hotelu marki Westin w Europie. Artur Grajber był pierwszym szefem kuchni Polakiem w tej grupie hotelowej Starwood. Od 2006 r. przez 10 lat był szefem kuchni w hotelu Sheraton w Warszawie, w którym zarządzał ponad 40-osobowym zespołem w trzech restauracjach i jednym z największych w Polsce zespołów cateringu zewnętrznego i wewnętrznego. W sieci Starwood współpracował przy otwieraniu nowych hoteli Sheraton w Polsce w Krakowie, Poznaniu i Sopocie oraz przez dekadę gotował i obsługiwał w najmniejszej restauracji w Polsce Chef's Table, mieszczącej się na zapleczu kuchni Sheraton Warsaw Hotel. W 2018 r. był naczelnym szefem Belvedere Gourmet Group, a następnie szefem kuchni w hotelu Newskanpol i restauracji Sublima w Kołobrzegu. •
Dodaj komentarz